Спортски журнал

У спортским круговима препричава се учешће репререзентације Србије за памћење и незаборав, на Светском шампионату одржаном у сарајевској дворани Зетра. Наши представници освојили су чак петнаест медаља- осам златних, четири сребрне и три бронзане. О том великом успеху данас је представницима медија, поред осталих, говорио председник Кик бокс савеза Србије Срђан Бугарчић. Били су ту, дабоме, и освајачи медаља, међу њима и Теодора Манић са наше насловне стране, као и остали који су још једном осветлали образ Србије на спортском пољу.

Кошаркаши Црвене звезде од 19 часова гостују у Истанбулу екипи Ефеса у мечу петог кола Евролиге. Турска екипа је с одличним партијама из прошле сезоне наставила и у новој, па тако после четири меча у елитном европском такмичењу имају три победе и један пораз. С друге стране, Црвена звезда је уписала један тријум из четири одигране утакмице. Биће то седми дуел на паркету ове две екипе, успешнији су Турци, који су били бољи у четири одиграна меча.

Током викенда одиграно је 12 утакмица Линг Лонг супер лиге Србије у фудбалу. Црвена звезда је, петицом у Сурдулици, учврстила лидерску позицију, ефикасни и расположени за голове били су и фудбалери Партизана. Већ сутра игра се ванредно кола, црвено- бели дочеју екипу ТСЦ-а, док се дерби сусрет одржава на Бановом брду, играће Чукарички и Партизан. Шабачка Мачва је, са само три бода, закована за дно табеле, тешко дишу и фудбалери Рада и Инђије, треба веровати да ће у наставку шампионата пружати далеко боље партије. Током емисије, резултате коментарише бивши ас, сада фубалски тренер Владо Чапљић.

Српски тенисер Душан Лајовић поражен је у првом колу Мастерса у Паризу, пошто га је у три сета савладао домаћи играч Корентин Муте са 2:1 (6:4, 1:6 и 6:3). Меч у Берсију трајао је 105 минута, а српски играч одиграо га је са пуно осцилација, што га је на крају и коштало успеха. У наредном колу Француз ће играти с Новаком Ђоковићем. Турнир и сезону завршио је и Ласло Ђере, који је на старту турнира у `граду светлости` поражен од Аустралијанца Алекса Де Минаура са 2:0 по сетовима 6:1, 6:4.

Упркос чињеници да је првенство одбојкашица потпуно `подмлађено`, да су на сцени `неке нове девојчице`, гледамо добре и занимљиве мечеве, често и врло неизвесне, и у борби за врх табеле, као и за опстанак у елитном друштву. У прошлом колу бележимо успех `вртића` из Старе Пазове, играчице Јединства, под стручним вођством Јова Цаковића, у Лајковцу су савладале освајача свих трофеја, екипу Железничара. У петом колу, 1. новембра, одбојкашице Партизана и Црвене звезде, `вечити дерби`- и једна и друга екипа пошто-пото желе да добију. У дворани `Импулс`, пред својом публиком, `црно-беле` девојчице једноставно морају да освоје бодове, пласман на табели их упозорава, али и Звезда је Звезда, увек иде на победу, ко год да је у тиму. Разговарамо са Душком Николићем, нашим познатим стручњаком, председником Удружења тренера Србије, тренутно се налази на клупи Партизана, иако је далеко познатији по раду са мушким клубовима, са којима је освајао трофеје широм земље и иностранства.

Током емисије бележимо и друге актуелности из домаћег и међународног спорта. Слушајте у Спортском журналу оно о чему ћете сутра читати на стпцима штампе.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 



 



 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи