Спортски споменар

Гост 380. Спортског споменара је новинар Милан Пауновић, вишедеценијски хроничар пиротског спорта. У емисији ће између осталог говорити:

о почецима фудбала у Пироту и свом оцу Мирославу Пауновићу, фудбалеру Омладинца и београдске Југославије тридесетих година.

О сусрету играча Југославије и песника Јована Дучића 1935. у Риму, тада конзула у Италији.

О настанку Радничког и због чега фудбалери тог клуба никада нису постали прволигаши, иако су неколико пута били на прагу остварења циља? Како је Светислав Пешић престао да игра фудбал, а касније постао један од најпознатијих кошаркашких тренера света?

О јуниорској селекцији Југославије која се припремала надомак Пирота пред освајање златне медаље на Светском кошаркашком првенству у Бормију 1987. Кошаркашу Зорану Лазаревићу који је касније остварио завидну каријеру у Црвеној звезди?

Биће речи и о рукометашу Драган Младеновићу, једином пиротском спортисти - освајачу олимпијске медаље. Сазнаћете какве су недоумице крајем 70-их имали у Пироту пред гостовање шпанског фудбалског клуба Рајо Ваљекано...

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

 

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво