Новости дана

Одлука Европске уније да не отвори врата Северној Македонији и Албанији навела је регион да схвати да не може да се ослони само на западне суседе, изјавио је председник Александар Вучић за Фајненшел Тајмс. Поручио је да је једини одговоран приступ да бринемо сами о себи. Вучић је рекао и да одбијање Брисела да започне приступне преговоре са две балканске земље оправдава његову политику учвршћивања ближих веза са Кином и Русијом. Сада, како је рекао председник, морамо најпре да се окренемо једни другима на Балкану, наравно остајући на путу ка Европској унији, али не очекујући милостињу од било кога.

Представнички дом америчког Конгреса једногласно је усвојио резолуцију којом се од Србије захтева да реши случај убиства тројице браће Битићи - америчких држављана. Резолуцију сада треба да усвоји и Сенат. У документу се наводи да би од напретка у решавању тог случаја, требало да зависи развој односа Сједињених Америчких Држава и Србије, преноси Глас Америке. У случају браће Битићи, Тужилаштво за ратне злочине Србије води истрагу против непознатих извршилаца због сумње да је извршено кривично дело ратни злочин против ратних заробљеника, речено је Танјугу у том тужилаштву. За трострку убиство још није нико оптужен, а двојица полицајаца којима се судило за противправно лишавање слободе правоснажно су ослободјени оптужби 2013. године.

У индустријској зони источно од Лондона откривен је камион са 39 тела који је за викенд стигао из Бугарске, саопштила је полиција. Возач стар 25 година са пребивалиштем у Северној Ирској је ухапшен. Полиција ради на идентификацији тела.

Нови Сад обележава 75. годишњицу ослобођења у Другом светском рату. Положени су венци на Спомен гробље бораца НОР-а од 1941. до 1945. и на споменик Новосадском партизанском одреду у Ченеју. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да захваљујући победи и ослободјењу тог града на данашњи дан 1944. године, грађани данас живе и уживају у модерном и слободном граду.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи