Таласање - Шетња

Народни музеј у Београду, наша најстарија музејска институција, покренула је, после кампање "#јасамумузеју", нову акцију – "Нађи ме". По угледу на значајне светске музеје, чија се препознатљивост гради на одређеном уметничком делу, Музеј је за свој заштитни знак изабрао "Девојку у плавом", чувену слику Ђуре Јакшића. Фотографије "Девојке у плавом" биће изложене широм престонице уз поруку "Нађи ме", чиме се подсећа да нас управо Ђура Јакшић чека у Народном музеју, уз сву осталу богату уметничку заоставштину.

У психолошкој радионици „Корак напред" говоримо о психодрами, иначе, врсти групне терапије, у којој се учесници активно укључују одигравајући кроз различите улоге своје сопствене проблеме, чиме се постиже неки облик катарзе. Гошћа је Биљана Славковић, психодрамска психотерапеуткиња.

У данашњој емисији говоримо о храни. Какво месо једемо и које би прерађевине требало избегавати? Шта се све налази у појединим сухомеснатим производима на нашем тржишту? Како стати на пут илегалном увозу? То су нека од питања за нашег госта Милана Балтића, професора у пензији са Факултета за ветеринарску медицину.

У рубрици „О књигама и писцима" биће речи о сајмовима књига. У време трајања 64. Међународног сајма књига у Београду, гошћа је Сања Милић, члан одбора Сајма, која је недавно посетила Московски, и чувени Франкфуртски сајам књига, а говориће о сличности, разликама и значају оваквих манифестација за писану реч.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се