Спортски журнал

Фудбалери Црвене звезде вечерас против Тотенхема у Лондону покушаће поново да скрену пажњу читаве Европе и направе нови подвиг у Лиги шампиона. Утакмица Тотенхема и Црвене звезде почиње од 21 сат, уз директан пренос на Првом програму РТС-а и Радио Београду 1, стрим је на РТС Планети (за посетиоце из Србије), а њен ток и кретање резултата можете пратити на нашем порталу. На ултрамодерном стадиону вицешампиона Старог континента, капацитета преко 60.000 места, црвено-бели траже велико изненађење и наставак сна о осмини финала након тријумфа над Олимпијакосом (3:1) у 2. рунди Б групе. На лицу места је Владе Радичевић, а његови саговорници, поред осталих, легенде црвено-белих Драган Џајић, Ратомир Дујковић, Јован Аћимовић и Станислав Караси.

Претходних месеци у јавности се лицитирало кога власт више воли од вечитих београдских ривала.Када се подвуче црта, кошаркашки и фудбаски љути ривали, више-мање су једнако вољени од стране државе, града и јавних државних предузећа О тој теми једној од оних којима се баве љубитељи фудбала у Србији, али и управе два најпопуларнија клуба у Србији, којима је то извор бесомучних препуцавања, јавности се обратио Синиша Мали, министар финансија у Влади Републике Србије. Како је у Њујорку најавио председник Александар Вучић, биће све црно на бело, са комплетним подацима о томе колико су новца од државе (дакле, новца пореских обвезника) добили Црвена звезда и Партизан (и фудбалски и кошаркашки клубови).  

 "Разлог што излазимо са бројевима, није да се клубови свађају, већ да грађани знају колико се ми трудимо, да буде то уравнотожено и да они функционишу на најбољи начин. Да добро представљају нашу земљу. Како што се може видети, новац је равномерно распоређен", рекао је Мали. На питање новинара колики су дугови тих клубова, рекао је да не зна, али да је пореска управа одобрила за та четири клуба репрограм дугова за порез на имовину у износу од милијарду динара.

Кошаркаши Партизана домаћини су тиму Локомотиве Кубањ из Краснодара у мечу четвртог кола Еврокупа. Утакмица се игра од 20 часова у хали "Александар Николић" због заузетости "Штарк Арене". Црно-бели, који су тренутно првопласирани у групи са три победе, вечерашњу утакмицу дочекују са очекивањима да наставе победничку серију. Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери ипак је опрезан истичући у изјавама пред меч да их очекује дуел са екипом која је један од кандидата за освајање трофеја и која тренутно има два тријумфа и један пораз. 

Дејан Булајић управо се вратио са конференције за медије, коју је одржао председник кошаркашког клуба Црвена звезда. Чућемо најновије вести са Малог Калемегдана. Подсећамо на јутрошњу- црвено- бели у наставку сезоне имаће новог тренера, пошто је Милан Томић ипак  одлучио да оде са те позиције. Томић је протекле сезоне водио Црвену звезду до титуле у АБА лиги, што је значило повратак клуба у Евролигу. Уз то, освојио је и Суперкуп регионалног такмичења и српско првенство.После лошег почетка сезоне (скор 2-5) и последњег пораза од Крке у Новом Месту у недељу, Томић је понудио оставку, данас је то потврђено. Наследник ће бити ускоро познат, екипу ће дотле, привремено, водити Андрија Гавриловић.

Сазнаћемо и како је играо свој меч са Молдавцем Алботом српски тенисер Душан Лајовић на турниру у Базелу. Од наших играча,данас је активан и Виктор Троицки, на челинџеру у Хамбургу вечерас за ривала има Белгијанца Дарсиса, од 20 часова и 30 минута. Пратимо и друга дешавања из домаћег и међународног спорта. Слушајте у `Спортском журналу` данас оно о чему ћете сутра читати на новинским ступцима.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи