Вечерас заједно

Гошћа емисије је Душица Ивановић, књижевница и лектор српског језика која живи у Торонту. До сада је објавила седам књига поезије и прозе, пише књижевне есеје и приказе, лектор је часописа за културу „Људи говоре“, предаје српски језик и пише за часописе „Сан“ и „Новине Торонто“ . Члан је Удружења новинара Србије и Српско-канадског удружења писаца „Десанка Максимовић“. Након успешне промоције у Матици исељеника и Срба у региону, Душица ће на Сајму књига у Београду представити свој нови роман „Зовем се Астикја“ и збирку поезије „Разоружана слова“.

Фондација „ Ана и Владе Дивац", у сарадњи са групом донатора из дијаспоре, већ трећу годину заредом додељује стипендије ученицима средњих школа у Србији. Током ове три године додељено је 275 стипендија. О томе говоре Ана Дивац и неколико стипендиста.

Из Чикага ће се, као и сваког понедељка, директно укључити новинар Александар Жигић.

Уредница и водитељка: Драгана Живојновић

Музички уредник: Драган Димић

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво