Спортски споменар

Спортски споменар је на нашем програму од 1. новембра 2009. То је повод да поново чујемо више занимљивијих делова из неких од досадашњих емисија, уједно и да се сетимо појединих гостију који, нажалост, више нису међу нама.

О пионирским данима кошарке у Зрењанину говориће Лајош Енглер, а сачували смо и тонске записе сећања Срђана Калембера о почецима овог спорта у Београду. Подсетићемо вас и на прослављеног маратонца Фрању Михалића и освајање сребрне медаље на Олимпијским играма у Мелбурну 1956. Атлетичарка Вера Николић ће говорити о обарању светског рекорда у трци на 800 метара на лондонском Кристал паласу, а кошаркаш Иво Данеу како је прослављено освајање златне медаље на Светском пренству у Љубљани 1970. и занимљивостима са пријема код председника Тита.

Голман Зоран Симовић ће објаснити како је дошло до чувеног узвика "куда Симовићууу!?" легендарног телевизијског репортера Младена Делића, а одбојкаш Владимир Вања Грбић како се осећао после освајања златне олимпијске медаље на Играма у Сиднеју 2000.

Сачували смо и тонске записе сећања на значајне моменте из историје нашег народа. Од Живорада Мићића ћете чути на који начин су бициклисти учествовали у завршним борбама Другог светског рата, од атлетичара Милована Јованчића о послератним радним акцијама, а од стрелаца Мирјане Машић Јововић и Бранислава Лончара о непријатностима током Олимпијским игара у Барселони 1992. у време санкција према нашој земљи.

Ово је само део садржаја који вам нудимо у 379. Спортском споменару.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво