Новости дана

Руски премијер Дмитриј Медведев стигао је у једнодневну званичну посету Србији. На београдском аеродрому „Никола Тесла" нешто после 12 сати дочекала га је премијерка Ана Брнабић. Медведев је потом отишао у Батајницу где га је на војном аеродрому сачекао председник Србије Александар Вучић.

Присуствовали су приказу способности Војске Србије "Слобода 2019-те", поводом 75 година од ослобођења Београда у Другом светском рату. У приказу је учествовало више од 2400 припадника Војске Србије, више од 100 борбених система и 25 ваздухоплова. На писти испред свечане бине су изложена и три хеликоптера Ми-17В и један Ербасов Х-145М, који су новопристигли у Војску Србије. Свечаности на аеродрому "Пуковник пилот Миленко Павловић" присуствовао је државни врх Србије, српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, представници дипломатског кора и верских заједница, као и ветерани који су учестовали у борбама за ослобођење Београда. Руски премијер поподне ће се обратити посланицима у Скупштини Србије и положити венце на Спомен-гробље Ослободилаца Београда и на Споменик црвеноармејцу. Увече ће у Центру "Сава" присуствовати свечаној академији поводом годишњице ослобођења Београда.

Русија и Србија су партнери у економији и политици, поручио је председник руске владе Дмитриј Медведев уочи данашње посете Београду. „Наши су погледи на многе међународне догађаје веома блиски или се поклапају", написао је Медведев на Твитеру.


У британском парламенту данас се гласа о новом споразуму о Брегзиту, који је Лондон усагласио са Бриселом. Премијер Борис Џонсон имао је састанке са представницима странака у парламенту. Позвао их је да споразум подрже, уверен да нема бољег решења. Нада се позитивном исходу, иако и коалициони Северноирски унионисти и опозиција кажу да ће гласати против. Ако одбаце споразум, Британији прети такозвани тврди Брегзит.


На свечаном затварању 51-ог БЕМУС-а у Коларчевој задужбини вечерас ће наступити два најзначајнија хора наших простора: Хор Радио-телевизије Србије и Хор хрватске Радио- телевизије. "Свеноћно бденије" Сергеја Рахмањинова биће централно дело репертоара удружених хорских ансамбала. Ово духовно дело спојиће два позната хора под управом Бојана Суђића. Као солисти на концерту, наступиће мецосопран Ивана Србљан, тенор Марко Живковић, а специјални гост биће Михаил Круглов.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ирена Јеловац

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво