Новости дана

Заседање Интерпарламентарне Уније завршава се поподне усвајањем декларације. Протеклих 5 дана у Београду је боравило више од 1800 парламентараца из целог света. Централна тема централна тема била је међународно право. Донета је декларација о правима детета и резолуција о здравственој заштити до 2030. године.

Европска унија и Велика Британија постигле су у Бриселу споразум о Брегзиту, што ће омогућити да Уједињено Краљевство напустити Унију како је и планирано, потврдили су председник Европске комисије Жан-Клод Јункер и британски премијер Борис Џонсон. "Где има воље, има споразума", написао је Јункер на Твитеру. Јункер је предложио Савету Европске уније, који почиње дводневно заседање у Бриселу , да подржи споразум. Детаљи нису саопштени, али да би споразум ступио на снагу мора  га одобрити  британски парламент.

На Међународни дан борбе против сиромаштва велики број људи у свету не може да задовољи основне животне потребе. У Србији је, готово четвртина грађана у ризику од сиромаштва, а више од 267 хиљада користи новчану социјалну помоћ. Најугроженије је становништво на селу, деца, млади, необразовани и незапослени. У веома тешком положају су и многочлане породице, самохрани родитељи, особе са инвалидитетом. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић каже за РТС да је задатак Министарства и Владе искорењивање сиромаштва. Пут ка томе је, како је истакао, Закон о социјалним картама чије се усвајање очекује током јесењег заседања парламента.

Кошаркаши Црвене звезде у трећем колу Евролиге играју у Тел Авиву против Макабија. Утакмица почиње у 20 сати и 15 минута.

Уредник и водитељ Наташа Ракетић.

Уредник вести Тина Амић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво