Спортски журнал

Репрезентација Србије у парастрељаштву одбранила је титулу екипног шампиона света у Сиднеју у гађању ваздушном пушком из лежећег става. Екипа у саставу Драган Ристић, Дејан Јокић и Здравко Савановић до треће узастопне златне медеље дошла је уз нови светски рекорд од 1.907,3 круга, што је за 0,9 кругова бољи резултат од досадашњег рекорда Велике Британије. Српски трио је прошле године најбољи на свету био на такмичењу у Јужној Кореји, као и у Европи у Београду. Србија је у Сиднеју освојила још два одличја, Живко Папаз је освојио сребро у гађању малокалибарским пиштољем на 25-метарском стрелишту, као и Драган Ристић у дисциплини ваздушна пушка.

Кошаркаши Партизана од 18 часова играју у Вилњусу против екипе Ритаса у 3. колу Еврокупа. Црно-бели настављају мини-серију гостовања у оквиру АБА лиге и Еврокупа. После пораза у Копру од Приморске, екипа Андрее Тринкијерија гостује екипи Ритаса у мечу 3. кола Еврокупа. У прва два кола такмичења, кошаркаши Партизана забележили исто толико победа, док је Ритас савладао Локомотиву Кубањ на домаћем паркету, а изгубио у гостима од Лиможа.

Кад смо већ код Литваније, ту је и осврт на јучерашњу фудбалску утакмицу у оквиру квалификација за Европско првенство, где су наши репрезентативци савладали домаћу селекцију, али нису оставили богзна како добар утисак. Познати су и парови осмине финала Купа Србије- фудбалери Партизана одбрану Купа настављају против суботичког Спартака, док ће шампион Црвена звезда играти на свом терену против шабачке Мачве. 

У преосталим мечевима састаће се: Младост Лучани - ТСЦ, Војводина - Синђелић, Раднички Ниш - Бачка, Телеоптик - Чукарички, Инђија - Пролетер и ОФК Београд - Радник. Мечеви осмине финала на програму су у среду 23. октобра, али је извесно да ће Звезда и Партизан играти у другом термину због обавеза на европској сцени.

Актуелна првакиња света у каратеу у категорији до 61 килограм, репрезентативка Србије и чланица КК `Књаз` из Аранћеловца, Јована Прековић, освојила је бронзану медаљу на Карате 1 Премијер лиги у Москви, то је још једно признање за надарену спортисткињу, која има богате планове за наредних неколико месеци, о чему нам прича у овој емисији.

Рагбисти Црвене звезде одбранили су 13. титулу првака у рагбију 13. У финалу трећег издања регионалне Балкан супер лиге, још једном су савладали екипу Партизана, резултатом 50-32. Нова победа над вечитим ривалима и радост за црвено- беле, о чијем успеху говори капитен Милош Зоговић.

Млади српски тенисер Миомир Кецмановић победом је започео наступ на московском Купу Кремља, након што је, у два сета, савладао Руса Артема Добривњег, било је 6:1, 7:5. Кецмановић је пласман у другу рунду обезбедио за 73 минута и то тако што је у другом сету везао три гема код резултата 4:5 на сервис противника. Следећи ривал Београђанину биће победник меча Жереми Шарди (Француска) - Николас Хари (Чиле). 

О овим и другим информацијама из домажег и међународног спорта, слушаћете данас у `Спортском журналу` Радио Београда 1.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се