Читај ми!

Таласање - Шетња

Најављујемо нове музичке емисије Првог програма Радио Београда у разговору са уредницом Музичке редакције, Николетом Дојчиновић.

Да ли је могуће „лечење разговором"? У редовној психолошкој радионици „Корак напред" говоримо о значају психотерапије у очувању менталног здравља. Гошћа је филозоф и психотерапеут, Татјана Миливојевић.

Наша тема су и најављене додатне мере којима ће се и даље подржавати рађање деце у Србији. У предлогу Буџета за 2020. годину предвиђа се издвајање више новца за помоћ родитељима које добију друго и пето дете, али и продужење временског периода у којем ће се породице са двоје деце стимулисати. О томе за наш програм говори министарка задужена за демографију и поплулациону политику, Славица Ђукић Дејановић.

Рубрика „О књигама и писцима", у сусрет Сајму књига, посвећена је Књижевним трибинама, чији је програм ове године врло занимљив. Поводом годишњица смрти неких од наших највећих писаца, говориће се о делима Милорада Павића, Данила Киша и Оскара Давича. Књижевни критичари имаће посебно тежак задатак, јер организатори, овога пута, замењују места писаца и критичара, током серије разговора у којима ће писци постављати питања критичарима. Наш гост је писац, Вуле Журић, уредник програма 64. Међународног сајма књига у Београду.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво