Новости дана

У Чилеу почиње 88. Генерална скупштина Интерпола на којој ће такозвано Косово пети пут покушати да постане чланица те организације. Шеф наше делегације на заседању у Чилеу, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, састао се у Сантјагу са Дуан Даћијем, шефом кинеске делегације на Генералној скупштини Интерпола. Стефановић је истакао да би евентуални пријем довео до дубоке поделе у овој најстаријој међународној полицијској организацији. Дуан Даћи је потврдио подршку Кине територијалном интегритету Србије и њихову непромењену позицију према захтеву такозваног Косова за пријем у Интерпол. Заседање Скупштине Интерпола траје до петка 18. октобра, а дан раније, гласаће се о захтеву тзв. Косова за пријем у чланство.

Србија је посвећена даљем спровођењу економских реформи, повећању стопе раста бруто домаћег производа и побољшању животног стандарда грађана, изјавио је председник Александар Вучић у разговору са представницима Мисије Међународног монетарног фонда, коју је предводио Јан Кејс Мартејн. Прихватио је критике ММФ-а на рачун појединих јавних предузећа и рекао да су ту потребне темељне реформе. Мартејн је економске резултате Србије оценио као веома добре, и очекује да ће реални раст БДП-а износити 3,5 одсто у овој и четири процента у наредној години. Представници ММФ-а констатовали су да једнократна исплата пензионерима и повећање плата у јавном сектору не угрожавају фискалну одрживост, али да би власт требало пажљиво да прати извршење буџета до краја године, како би дефицит остао у предвиђеним границама.


Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да ће око хиљаду војника, којима је раније наредио да се повуку из Сирије, остати на Блиском истоку, како би се спречило оживљавање такозване Исламске државе. Он је у писаном саопштењу објавио да ће војници бити прераспоређени и да ће остати у региону како би пратили ситуацију и спречили прелазак припадника Исламске државе у суседни Ирак.


Председник Србије Александар Вучић састаће се данас са представницима такси удружења који протестују у Београду. Састанак Вучића и представника такси удружења је предвиђен за 14 часова, сазнаје РТС. Председник је претходно замолио таксисте да не радикализују протесте.

"Спремни смо да разговарамо, да видимо да пронађемо решење, али их молим да не раде то, јер то ничему не води", рекао је Вучић.

 

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво