Новости дана

Председник Александар Вучић упозорио је, после најновијих манипулација Приштине и претњи укидањем Српске листе, на веома лош развој догађаја и позвао западне партнере и Приштину да "се уразуме". У разговору са председницом Савета федерације Федералне скупштине Руске федерације Валентином Матвијенко, истакао је да ће избацивање Српске листе из институција оставити последице по Србе на Косову и Метохији, који ће морати на друге начине да се штите и чувају слободу и опстанак.

Валентина Матвијенко истакла је у разговору да је Србија независна и суверена земља, и нагласила да немају сви такву привилиегију. Она је, такође, пренела Вучићу поздраве председника Русије Владимира Путина, који, како је навела, с нестрпљењем очекује сусрет са њим у децембру.

Србија се залаже за дијалог који треба да доведе до компромисног решења заснованог на међународном праву и којим се обезбеђује мир и стабилност, и то је наш приступ у решавању питања Косова и Метохије, рекла је председница Скупштине Маја Гојковић на генералној дебати Интерпарламентарне уније. Захвалила је државама широм света које деле тај приступ када је реч о Космету. Гојковићева је данас проглашена за председницу 141. Скупштине Интерпарламентарне уније. На скупу учествује око 2 хиљаде парламентараца из више од 140 земаља.

На северу Сирије, близу границе са Турском, у току је размештање трупа председника Башара ел Асада, као одговор на турску офанзиву против Курда. Француска и Немачка позвале су турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да одмах обустави агресију која прети да дестабилизује регион и поново ојача такозвану Исламску државу. Број сиријских избеглица достигао је две стотине хиљада.

Грађане Београда данас чека још један протест таксиста који су одустали од блокаде мостова, али не и од трочасовне блокаде града - од 14 до 17 часова. Министарка саобраћаја Зорана Михајловић позива на спровођење закона. „Иако би многи требало да се извине грађанима, извињавам им се ја у име Владе и јединица локалне самоуправе које не спроводе закон, али их и позивам да га спроведу," поручила је министарка.

"Закон мора у свакој прилици да се поштује, и таксисти и CarGo. Они морају да се региструју да бисмо знали ко вози. Ако ни због чега другог, онда због безбедности", рекла је министарка.

Сматра да CarGo не поштује ниједан закон.

Из компаније CarGo, с друге стране, тврде да њихово пословање није нелегално.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво