Таласање - Шетња

Једанаест организација и неформалних група младих добило је награде за друштвено одговорне пројекте из области културе, образовања и уметности на конкурсу „Центрифуга". Награђени пројекти су се бавили широким спектром друштвених проблема: од побољшања расположења и смањења нивоа стреса пацијентима у здравственим установама, до креирања компјутерске игрице коју заједно могу да играју и слабовиди и људи без проблема са видом. О подршци идејама младих говоре Тамара Јовановић, координаторка „Суперсте програма“ и Александра Чоп Арнаут из Пројекта „Са Алцхајмером на ти“.

Због чега се појачавају тензије између Грчке и Турске? Колико су реална страховања да би због спора око турских бушотина гаса на обалама Кипра могао да се промени баланс моћи у том делу света? Како се тумачи појачавање војних веза између САД и Грчке које су недавно потписале нови Споразум о одбрани. Да ли Грчка страхује од претњи Турске да ће отворити врата милионима избеглица као одговор на критике Европе због офанзиве на североистоку Сирије чућете од нашег сталног дописника Мајде Шимунец.

Зашто бацамо храну док истовремено велики број људи гладује? Сваке године у Србији се баци око 250 хиљада тона хране, односно на дневном нивоу готово 670 тона. То је показала анализа првог званичног истраживања коју је урадио Центар за унапређење животне средине. Како смањити количину неискоришћених намирница и отпада, разговарамо са Владаном Шћекићем, једним од аутора истраживања.

Приказ значајних књижевних издања припремила је Светлана Младеновић. Овог пута представљамо књигу есеја Ивана Чоловића „Слике и прилике. Редом којим су се указивале". Приближићемо вам и арапску културу кроз најновији роман „Бандаршах" суданског писца Тајиба Салиха.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи