Ухвати дан

Зашто све више људи свуда на свету све више жели да живи у градовима? Биће то питање јутра у нашем редовном контакт-програму радним данима, подстакнуто чињеницама саопштеним на скупу "Грађани покрећу град будућности", које говоре да већ сада половина светске популације живи у градовима, а да ће до 2050. то бити и две трећине. 

Истовремено, у порасту је загађење земљишта и његово нестајање, управо зато што се шире урбани простори. Зато је важан пројекат Програма УН за заштиту животне средине који је, после четири године реализације, окончан пре неколико дана и који је резултирао прецизним пописом и описом више од 700 потенцијално загађених индустријских локација у нашој земљи. Тим поводом наша гошћа је др Драгана Видојевић, шеф Одсека за индикаторе и извештавање у Агенцији за заштиту животне средине.

У Јутарњем програму и о 2. Међународном фестивалу потпомогнуте оплодње, 24. Дечијем сајму у Београду, о завршетку овогодишње "Дечије недеље" и овогодишњим добитницима награда "Добра играчка" и "Невен", које додељује организација "Пријатељи деце Србије".

Најавићемо и премијеру представе "Што те нема" према тексту Маријане Арацки, а у режији Ерола Кадића, у Народном позоришту у Мостару, а у оквиру јубиларних 100. "Шантићевих вечери поезије".

Са Вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара