Таласање - Шетња

"Марсејски атентат - 85 година после" - 9. Октобра 1934., у Марсеју, убијен је једини краљ Југославије. Ни данас, после толико времена, нису сложене све коцкице мозаика овог чина. У светлу нових сазнања и откривања нових чињеница, појављују се и нови фрагменти у позадини, а о њима ће нам говорити Вељко Ђурић Мишина, историчар и в.д. директора Музеја жртава геноцида у Београду.  

"Сенке над Балканом 2" - За ову јесен се најављује почетак емитовања ове серије која се директно наслања на причу о Марсејеком атентату. Шта је било пре Марсеја и ко је водио главну реч? Где је тачка у којој чињенице препуштају место фикцији, објасниће нам један од сценариста Бојан Јевтић.

"Константин поново на раскршћу" - 10 година по објављивању ове, сада већ култне, књиге, не јењава интересовање за њу. Покренула је лавину питања од којих већина и данас чека одговоре, а и представља један од камена темељаца историјске и епске фантастике у Срба. О невероватном успеху романа "Константиново раскршће", колико је тај успех утицао и на њега самог, говориће нам Дејан Стојиљковић, творац овог дела, за које је овенчан и најважнијим наградама у домаћем литерарном универзуму: "Милош Црњански", "Златни хит либер" и "Светосавски печат".

Аутор и водитељ Александар Д. Петровић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво