Новости дана

Фудбалере Црвене звезде који су данас требали да са Трепчом у Звечану одиграју утакмицу шеснаестине финала Купа Србије, на административном прелазу Јариње зауставила је косовска полиција и није им дозволила улаз на територију Покрајине. Меч је одложен, и биће одигран сутра у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да је забрана одигравања меча још један доказ настојања Приштине да се Србија на сваки, па и на симболичан начин, истисне са Косова и Метохије. Он је подсетио да је утакмица требало да буде одиграна у складу са пропозицијама Уефе и Фифе. Ђурић наводи да ће о антицивилизацијском и антиевропском потезу Приштине бити обавештене све надлежне инстанце, како би читава међународна заједница још једном имала прилику да види да је самопроглашено Косово црна тачка и острво неуређености и хаоса на европској мапи.

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел своју балканску турнеју започиње данас у Приштини, где ће разговарати са Хашимом Тачијем. Састаће се и са лидером Самоопредељења Аљбином Куртијем. Гренел сутра долази у Београд, где ће разговарати са председником Александром Вучићем. Амбасадор Сједињених Држава у Приштини Филип Коснет објавио је на Твитеру да са Гренелом стиже и специјални представник Стејт департмента Метју Палмер.

Турска је послала нова оклопна возила на границу са Сиријом и потврдила спремност да спроведе офанзиву против Курда на северу Сирије. Тензије су појачане после објаве Беле куће да се амерички војници, распоређени у тој зони, повлаче због турске операције. Оптужен да напушта Курде, америчке савезнике у борби против Исламске државе у Сирији, председник Трамп је преокренуо своје изјаве и запретио економским уништењем Турске - ако оде предалеко у инвазији на север Сирије.

Србија је земља партнер на најзначајнијем сајму пољопривреде у Москви, Златна јесен, који је почео данас. До 12. октобра представиће се више од 1.800 излагача из 60 руских региона и 15 земаља света. Српску делегацију на сајму у Москви предводи министар пољопривреде Бранислав Недимовић, који је заједно с руским премијером Димитријем Медведевом, обишао српски штанд на којем је представљено осам наших компанија. Недимовић је информисао Медведева да изложено воће из Србије припада бесцаринском режиму који наша земља има са Русијом, додајући да ће крајем октобра и ракија бити део бесцаринског режима. Највише извозимо јабуке, јагоде, нектарине, брескве, смрзнуте вишње, млади сир, производе од брашна, соју.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво