Спортски журнал

Историјски догађај за северни део Косовске Митровице и наш народ који живи у јужној српској покрајини - долази шампион државе Црвена звезда. У сусрет сутрашњој утакмици, око чијег је места одигравања било доста перипетија, са директором ФК Трепча разговарала је наша колегиница Наташа Аћимовић.

Страсти у нашем фудбалу се не смирују, саопштења, јавне објаве клубова, протести на све стране, посебно када су у питању утакмице Партизана и Црвене звезде. Увек има неко шта ново да каже, да дода, да напомене, да се жали јасно и гласно, да истерује неку своју правду. Ретко која од утакмица `вечитих ривала` се заврши без коментара из табора комшија са Топчидерског брда. То све ствара негативне тензије, `пали ватру` међу навијачима, укратко - ни најмање лепо за оне искрене љубитеље и поштоваоце фудбала. Назире ли се томе крај и када, пита се у свом коментару Слободан Игрутиновић.

Сениорска фудбалска репрезентација Србије припрема се за пријатељску утакмицу с Парагвајем и квалификациону с Летонијем, чућемо део размишљања селектора Љубише Тумбаковића. Млада репрезентација је добила новог човека на клупи, предводиће је Илија Столица, који такође говори за ову емисију. Из тениса - на турниру у Шангају, од наших је већ на старту остао у синглу само Новак Ђоковић, који меч другог кола игра сутра у 12.30 часова, ривал му је Денис Шаповалов. Данас је Ђоковић био успешан у дублу са Филипом Крајиновићем, били су бољи од актуелних победника Ролан Гароса, Немаца Кравица и Миса и савладали их резултатом 2-1.

Кошаркаши Партизана у другом колу Еврокупа у Штарк Арени дочекују турског представника екипу Тофаша. Меч је на програму од 20 часова. Црно-бели ће после освајања Суперкупа АБА лиге и победа на гостујућим теренима у првим мечевима АБА лиге и Еврокупа по први пут ове сезоне играти пред својим навијачима. У Штарк Арену стиже турски Тофаш, екипа која је у првом колу забележила убедљиво победу против Лиможа. У првом колу Партизан је победом на гостујућем терену против Венеције започео учешће у Еврокупу.

Женска фудбалска репрезентација Србије у 18 часова на Градском стадиону у Нишу дочекује селекцију Аустрије, од овог меча доста зависи пласман у квалификацијама за Првенство Европе. Наше девојке, предвођене селектором Предрагом Гроздановићем, забележиле су две убедљиве победе у гостима, са Казахстаном и Северном Македонијом. Према општој процени, најјачи ривал у групи је Француска, која данас отвара такмичење дуелом у Казахстану, Српкињама је неопходно да буду међу две првопласиране ререпезентације, како би се пласирале међу најбоље на Старом континенту.

Пратићемо и друге актуелности из домаћег и међународног спорта. У нашој емисији слушaјте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате у штампи.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи