Таласање - Шетња

Закон о бесплатној правној помоћи недавно је почео да се примењује. Сиромашни грађани, жртве одређених кривичних дела и припадници рањивих група од сад могу да добију помоћ у заступању, која ће бити плаћена из буџета. О процедури и условима за добијање адвоката за пружање те врсте услуга разговарамо са Југославом Тинтором, председником Адвокатске коморе Београда.

Грчка је оптерећена десетинама хиљада миграната. Мицотакисова влада између осталог планира да појача патроле у Егејском мору и на копну. Грчка, Кипар и Бугарска одлучиле су да предузму иницијативу за борбу против миграција о којој се разговара у Луксембургу. Шта је суштина промене курса према том питању и какве ће мере бити предузете како би се смањио број избеглица на Медитерану чућете од Мајде Шимунец, нашег сталног дописника из Атине.

Министарство за заштиту животне средине завршило је израду документа „Преговарачка позиција за поглавље 27" и Влада би требало да га усвоји до краја године, најављује ресорни министар. Поглавље 27, које се односи на животну средину и климатске промене, једно је од најсложенијих и најскупљих поглавља. Србија има око 3.500 неуређених депонија, требало би да изгради 10.500 километара канализационе мреже. О томе колико смо далеко од достизања нивоа Европске уније разговарамо са Иваном Карићем, државним секретаром у Министарству заштите животне средине.

Приказ значајних књижевних издања припремила је Светлана Младеновић. Између осталог биће речи и о тројезичном пословном енглеско-српско-руском речнику. Прегледни и једноставни за коришћење, сваки од њих садржи око пет хиљада одредница са више од 33 хиљаде термина, израза и фраза неопходних за савремено пословање.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво