Код два бела голуба

У личној карти Графичког колектива између осталог, пише: специјализована институција посвећена неговању медија графике-такозвано култно место београдске графике и једна од наших најстаријих галерија.

Са радом је почела 1949. године, а оснивачи су били млади уметници и први дипломирани графичари. Уметници, интелектуалци, представници савремене културне сцене друге половине 20. и прве половине 21. века наставили су да исписију историју Графичког колектива све до седамдесетог рођендана који је обележио ретроспективном/ монографском изложбом у Галерији Српске академије науке и уметности - „Отисак времена-70".

Према замисли Љиљане Ћинкул, ауторке изложбе и кустоса Графичког колектива, поставка је била сачињена од антологијског избора уметничких дела и документарно- историјске грађе и само је скицирала портрет култног места београдске графике.

Изложба и студијска публикација „Отисак времена 70" са текстовима историчара уметности били су и грађа за вечерашњу емисију „Код два бела голуба" у којој историчарка уметности, кустос и уметничка директорка Графичког колектива Љиљана Ћинкул, представљањем значајних радова, изложби и догађаја који су обележили живот и рад ове институције, открива какав је отисак времена оставила једна од најстаријих галерија која се до 2018. Године налазила на Обилићевом венцу 27.

Аутор: Тамара Крстић.

Музички уредник: Радмила Дујаковић.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи