Ноћни програм - Ноћ на 33 обртаја

Вечерашња емисија ће бити посвећена песмама које су у свом времену изазивале полемике, пре свега у вези њихове оригиналности. Чућемо оригинални снимак Чарлса Менсона са песмом за коју је тврдио да је група Бич Бојс украла од њега и бићемо у прилици да то упоредимо.

Мало је познато да је диско кућа Колумбија, без знања аутора, прерадила снимак Боба Дилана из 1961. године како би доказали да је Дилан пре Битлса, Стоунса или Енималса створио звук који су енглески бендови неколико година касније користили. За Боба Дилана се везује неколико очигледних плагијата, где је он само написао текстове на постојеће мелодије и присвојио их до данашњих дана. У наставку емисије ћемо чути како је требало да звучи група Ролинг Стоунс да је 1975. године Мика Тејлора заменио Џеф Бек уместо Ронија Вуда, без обзира што је Мик Џегер инсистирао пошто су направили неколико снимака које ћемо чути.
Поред набројаних, слушаћемо групе Ху, Дип Прпл, Ферпорт Конвеншн, Тин Лизи, Маунтин и друге.  


У свет музичких прича воде вас Тања Гајовић и Роберт Немечек.
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво