Вечерас заједно

Вечерас ћемо посетити америчку савезну државу Пенсилванију где је протеклог викенда одржана свечана академија поводом седам деценија постојања Матице исељеника Србије и десет година успешног рада Књижевне радионице „Кордун“. Наши саговорници биће: Миодраг Јакшић, председник Матице исељеника Србије и Срба у региону, Илија Шаула, оснивач Књижевне радионице „Кордун“ и Обрад Кесић, шеф представништва Републике Српске у САД.

О цркви Свете Петке у Шидским Бановцима, старој 200 година, већ смо говорили прошле године када су почели радови на обнови цркве и фресака и иконописа у храму. Велики посао је приведен крају. Освећена је новообновљена црква и прослављено 800 година самосталности Српске православне цркве. Чин освећења предводио је епископ сремски Василије.

Парохије Шидски Бановци, Товарник и Илок, подсетимо, једине су црквене општине Сремске епархије, са седиштем у Сремским Карловцима, које се територијално налазе у Хрватској.

Причу из Шидских Бановаца шаље наша дугогодишња сарадница Зорица Зец.


Аутор емисије је Игор Обрачевић.

Музички уредник: Илија Павловић

veceras.zajedno @rts.rs

Насловна фотографија: Са свечаности у Пенсилванији  

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво