Таласање - Шетња

"Дечаци са Мораве" - Кроз чачанску групу су од 1965. до 1972. продефиловала изузетна имена, носиоци и перјанице тадашње али и потоње српске и југословенске рок сцене, од Боре Чорбе и Точка до Љубинка Милошевића, Зоран Бранковића и Бате Сокића, који је и наш данашњи гост поводом издавања монографије под истим именом и свечаности у организацији Архива града Чачка која нам предстоји.

"Сер Гавејн и Зелени витез" - Први превод у стиху на српски језик овог знаменитог витешког романа и једног од најзначајнијих остварења енглеске средњовековне књижевности, насталог у четрнаестом веку, стиже пред српске читаоце у виду књиге која је настала као резултат рада у оквиру пројекта Матице српске „Жанровска укрштања српске и англофоне књижевности: преводна рецепција и књижевнотеоријска интерпретација". Проф. Др Младен Јаковљевић, аутор књиге "Сер Гавејн и Зелени Витез: превод, тумачења и значења", говори за Радио Београд 1.

"БЕМУС 2019." - Од 6. до 19. Октобра у Београду ће бити одржан 51. БЕМУС, а тим поводом, о програму али и значају и будућности БЕМУС-а, у Таласању говори Александра Паладин.
 
Аутор и водитељ: Аца Селтик
 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара