Спортски журнал

Фудбалери Црвене звезде вечерас играју у Београду против Олимпијакоса са жељом да освоје прве бодове ове сезоне у Лиги шампиона. Меч почиње у 21 час. Пренос је на нашем Првом програму и Радио Београду 1, стрим је на РТС Планети (за посетиоце из Србије), а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу. Након пораза од фаворита Б групе Бајерна у Минхену (3:0), београдским црвено-белима долази "братски" клуб из Атине у спектаклу који се очекује и на трибинама због пријатељских односа српских и грчких навијача. Управо у време када се завршава ова емисија, и Срби и Грци заједнички ће са теразија кренути пут стадиона `Рајко Митић`.

У истом термину када играју Црвена звезда и Олимпијакос, у групи Б састаће се још Тотенхем и Бајрен у Лондону. За `Спортски журнал` Радио Београда 1 говори легенда црвено белих Драган Џајић, указујући на значај који има утакмица на Звездином стадиону, али и не пропустивши да Радио Београду честита 95 поносних година, уз евоцирање успомена на оне који су бриљирали пред нашим микрофонима у време када је био једна од највећих европских и светских ведета.

Најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић савладао је Аустралијанца Алексеја Попирина са 2:0 (6:4 и 6:2) и пласирао се у друго коло турнира у Токију. Новак, који се на терен вратио после паузе узроковане повредом рамена, до освајања првог сета дошао након велике борбе и одличног отпора ривала. У другом сету, српски ас је ривалу одузео сервис раније, у петом гему и то непосредно након паузе у којој се указивала физиотерапеутска помоћ Попирину. Наредни ривал Ђоковићу биће Јапанац Го Соеда, који се са 2:1 у сетовима био бољи од Немца Штруфа.

То је данас, био и једини успех наших тенисера, не само на овом турниру. У Токију су поражени Крајиновић и Кецмановић. Филип је изгубио од Раду Албота из Молдавије са 2:0, по сетовима 6:3 и 7:5, а Миомир од Дениса Шаповалова са 2:0, по сетовима 6:4, 6:4 у првом колу турнира у Токију. У Пекингу- Душан Лајовић поражен је  после преокрета од Грка Стефаноса Циципаса са 2:1, у мечу првог кола АТП турнира. Трећи међусобни дуел Лајовића и Циципаса решен је у трећем сету, у којем је више концентрације и нападачке креације имао Грк.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је дипломатске пасоше трофејним српским одбојкашима  и стручном тиму репрезентације. ти случај био с нашим најбољим одбојкашицама, па је више него јасно да је Србија земља одбојке, пошто је други пут за две године ујединила титуле најбољих у Европи у обе конкуренције. Девојке су, подсетимо, до нове титуле најуспешнијих на Старом континенту стигле у Истанбулу,а момци пре две вечери у Паризу. Иначе, Европска одбојкашка конфедерација саопштила је списак репрезентација које ће играти на турниру Европских квалификација за Олимпијске игре 2020. у Токију. Турнир ће бити одржан од 5. до 10 јануара у дворани "Макс Шмелинг" у Берлину, а осим домаће селекције Немачке, учествују и Србија, Француска, Белгија, Словенија, Бугарска, Холандија и Чешка. Репрезентације ће бити подељене у две групе по четири репрезентације. Још једна нелогичност, да шампион Европе мора да игра квалификације да би учествовао на ОИ, али нема разлога да не верујемо у нови успех Слободана Ковача и његових изабраника.

Од данашњих спортских догађаја издвајамо још и старт кошаркаша Партизана у Евро купу, први меч играју од 20 часова у Веенцији, са истоименим клубом. У групи с црно-белима још су Локомотива, Ритас, Тофаш и Лимож. Најбоље фудбалерке Србије спремају се за пут у Северну Македонију, где ће у суботу, 5. октобра играти са домаћом репрезентацијом у квалификацијама за СП у Скопљу. У данашњој емисији слушајте оно о чему жете сутра читати на ступцима штампе.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи