Спортски журнал

Фудбалери Партизана ће вечерас од 21 час на стадиону у Хумској одиграти прву утакмицу групне фазе Лиге Европе против холандског АЗ Алкмара. Партизан је у доброј форми,што је показала последња утакмица у домаћем првенству и победа против Пролетера. Повратак Лазара Марковића појачаће конкуренцију у нападу, а једино што брине тренера црно белих Милошевића је лакша повреда Суме, који можда неће бити међу стартних 11 против Алкмара. У Партизановој групи осим Холанђана још су Манчестер Јунајтед и Астана из Казастана тако да су дуели са Алкмаром можда кључни у борби за једно од прва два места у групи. Црно-бели ће и овај сусрет играти без публике, а дозволом УЕФА на стадиону ће бити присутна деца до 14 година. Очекује се да ће око 20.000 деце из Србије и Републике Српске бити сутра на трибинама.Пренос је на Првом програму РТС-а, Радио Београду 1, РТС Планети (само за посетиоце из Србије), ток меча пратите на нашем порталу.

Црвеној звезди остаје да чека наредну прилику за поправни испит у групном такмичењу Лиге шампиона. Кад смо већ код фудбала, репрезентација Србије задржала је 35. позицију света на данас објављеној ФИФА листи.Србија је овог месеца у квалификацијама за ЕУРО изгубила од актуелног првака Европе Португалије (4:2) у Београду и победила у Луксембургу (3:1) и тренутно има 1.476 бодова, један мање него раније.  Тачно испред "Орлова" су Нигерија, Северна Ирска и Јапан, а иза Турска, Јужна Кореја и Алжир. Белгија и даље држи прво место, с тим да јој је сада светски првак Француска први пратилац након што је сменио Бразил, Енглеска је четврта, а иза редом следе Португалија, Уругвај, Шпанија, Хрватска, Колумбија, Аргентина...Наредна ФИФА листа излази 24. октобра.

Подмлађена женска сениорска репрезентација Србије наставила је серију победа на Светском купу у Јапану. Србија је рано јутрос по нашем времену, у 5. колу у Хамамацуу, савладала Холандију после великог преокрета са 3:2 (18:25, 23:25, 25:19, 26:24, 15:9). После два уводна пораза, од Бразила и САД, наше одбојкашице, које играју у знатно измењеном саставу, дошле су и до треће везане победе на турниру. Поново је блистала је Ана Бјелица са 35 поена, док је Мина Поповић постигла 17. Следећи противник одбојкашица Србије је репрезентација Русије, а са њом ће играти у недељу у 10 часова пре подне, по нашем времену. 

Одбојкашка репрезентација Србије последњи меч групне фазе Европског првенства игра од 20.30 часова против Аустрије. Директан пренос меча је на Другом програму РТС-а, стрим на РТС Планети (само за посетиоце из Србије). Изабраници Слободана Ковача победом над Белгијом 3:0 (25:19, 25:21, 25:19) коло пре краја такмичења по групама обезбедили су прво место у Б групи. 

Српска тенисерка Нина Стојановић није успела да се пласира у полуфинале турнира у кинеском Гвангџуу, пошто је изгубила од Саманте Стосур из Аустралије 6:2, 7:6 (7:1). Стојановић ће жалити за другим сетом у коме је испустила чак 5:0 у гемовима и великих шест сет лопти, посебно у 12. гему када је имала вођство 40:0 на сервис ривалке. Стосур је успела да се победи после великог преокрета и избори меч са бољом из дуела Викторија Голубић (Швајцарска) - Шуаи Жанг (Кина), док ће Стојановић морати да се задовољи податком да се први пут у каријери пласирала у Топ100, по нашој рачуници- тренутно је на месту број 96.

Такмичарска завршница тридесетог РТС-овог Кроса почиње 5. октобра у Рековцу, управо у овом поморавском месту данас борави екипа ове манифестације, предвођена њеним идејним творцем Стеваном Ковачевићем. Договара се све, до танчина, како би Крос РТС-а још једном био празник атлетике, али и путоказ младима да се определе за спорт и праве вредности у животу.

Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) објавила је листу од 24 репрезентације за учешће у квалификацијама за Олимпијске игре у Токију 2020. године, међу којима је и Србија. Преостала четири места за ОИ резервисана су за победнике четири квалификациона турнира који ће се одржати у периоду од 23. до 28. јуна следеће године. Како је открио председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, наша земља има жељу да организује квалификациони турнир, исто као и Грчка и Литванија. Иначе, кошаркашка репрезентација Србије на најновијој листи Међународне кошаркашке федрације (ФИБА), првој која је објављена после завршетка Светског првенства у Кини, заузима шесту позицију. 

У данашњем `Спортском журналу` данас слушајте оно о чему ћете сутра читати на новинским ступцима.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи