Tаласање - Шетња

Неке процене су да до 2025. године тржиште литијумске сировине може бити вредно 20 милијарди долара, а да се до 2030-те снабдевање литијум-јонским батеријама мора повећати за више од 10 пута. Само ова два података довољна су да се схвати колики је значај оних који су у поседу те сировине. Сва је прилика да је у околини Лознице једно од највећих светских налазишта руде која садржи тај метал. Када и како ћемо добити потврду тога и шта би то потенцијално значило за Србију? О томе ћемо разговарати са Душаном Симићем, директором ЈАНТАР групе - друштва за истраживање и експлоатацију минералних сировина.

Без литијума немогуће је замислити будућност аутомобилске индустрије. Током овогодишњег Сајма аутомобила у Франкфурту наслутиле су се велике промене у тој области и то је тема рубрике Поглед у свет.

Кампања борбе против пушења довела је до тога да је Сан Франциско, пре неколико месеци, забранио чак и електронске цигарете. То је уследило после све учесталијих здравствених тегоба које су се испољиле код корисника. У Србији се ни актуелни Закон о забрани пушења не поштује, а електронске цигарете не препознаје ни један пропис. Тим поводом саговорник нам је др Ана Јовићевић Бекић, члан Националне комисије за контролу дувана.

Клинички центар Србије почиње примену нове терапије за оболеле од дискус херније. У току је обука лекарског тима, а ми ћемо из прве руке сазнати шта нова техника лечења подразумева, како ће се примењивати и који пацијенти на то могу да рачунају.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво