Спортски журнал

Репрезентативац Србије у рвању грчко-римском стилу Мате Немеш освојио је бронзану медаљу у категорији до 67 килограма на Светском првнеству у Казахстану. Истовремено, наш представник обезбедио је и учешће на Олимпијским играма у Токију 2020. године, то је пре неки пошло за руком још једном члану нашег државног тима, Михаилу Каџаји.

Одбојкашице Србије надиграле су Кенију са 3:0 у трећем колу и оствариле прву победу на Светском купу који се игра у Јапану. Убедљиво су савладале селекцију Кеније у мечу који је трајао свега један сат и седам минута, а резултат по сетовима је био 25:13, 25:11, 25:17. Наредни противник нашег тима је репрезентација Аргентине, са којом ће играти у среду ујутру по нашем времену.

Одбојкашка репрезентација Србије трећи меч у Б групи Европског првенства игра у Антверпену од 20.30 против селекције Шпаније. Пренос овог дуела можете пратити на нашем Првом програму, стрим на РТС Планети (само за посетиоце из Србије), ток меча на нашем порталу. Најбољи одбојкаши Србије, предвођени новим тренером Слободаном Ковачем, одлично су стартовали на шампионату Европе забележивши максималан учинак. Два меча- две победе, док су Шпанци забележили два пораза. У даље такмичење пласираће се по четири најбоље пласиране репрезентације из сваке групе.

Српска тенисерка Александра Крунић победила је Белорускињу Александру Саснович 6:4, 6:2 на старту турнира у кинеском Гвангћоу. Крунићева је избацила седмог носиоца Александру Саснович, за 73. места боље рангирану, у мечу који је трајао 73 минута. У осмини финала чека победницу из дуела Ана Блинкова (Русија) - Сара Торибес Тормо (Шпанија).

Такмичарска завршница тридесетог РТС-овог Кроса почиње 5. октобра у Рековцу, а завршиће се 26. истог месеца у Шапцу. Први домаћин серије Кроса РТС-а биће Сомбор, па је наша екипа, коју предводи Стеван Ковачевић, идејни творац ове манифестације, на лицу места, крај Мостонге, где се воде лепи, ефикасни разговори, како би и овај Крос завредео највише могуће оцене.

У данашњем Спортском журналу Радио Београда 1, као и обично, слушаћете бројне актуелности из света домаћег и међународног спорта. Оно о чему ћете сутра читати на новинским ступцима.

 Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво