Спортски журнал

Није баш онако како смо прижељкивали, да Американце победимо у финалу Светског кошаркашког првенства у Кини, али драга нам је ова победа. Србија-Сједињене Америчке Државе 94:89, у оквиру борбе за пласман од 5. до 8. места. У току је други меч у овој фази такмичења, играју Чешка и Пољска, с победником овог дуела Србија ће играти у суботу од 14 часова, уз пренос на Првом телевизијском каналу наше куће, Радио Београду 1 и мултимедијалној платформи РТС Планета.

Неочекивано пријатна јесења сезона за наш клупски фудбал- Црвена звезда у групној фази Лиге шампиона, Партизан у завршници Лиге Европе, а државне шампионке у лоптању, играчице вишеструког шампиона Србије, Спартака из Суботице, догурале су до шеснаестине финала елитног европског такмичења. Вечерас од 20 часова, на свом стадиону, уз бесплазан улаз за навијаче, голубице из Бачке дочекују реномираног ривала, екипу Атлетика из Мадрида. Виолета Словић, која на руци има и капитенску траку у дресу репрезентације, предводиће своје другарице у мечу у коме ће- обећава за Радио београд 1- дати све од себе да забележе добар резултат и с њим оду на реванш у главни град Шпаније.

Хоће ли Новак Ђоковић наставити такмичење на преостала четири овосезонска турнира, питају се и спекулишу углавном страни спортски часописи. У разговору са тениским експертом и некадашњим селектором Радмилом Арменулићем покушаћемо да се приближимо коначном одговору. Подразумева се да су све наше симпатије на страни првог рекета света, који је истинска дика и понос земље Србије. Са Арменулићем разговарамо и о новом формату Дејвис купа, у коме се ове године Србија састаје са Јапаном и Француском, а додатни мотив нам улива управо Ђоковићев изјава да ће предводити наш тим у овом репрезентативном такмичењу. 

После фантастичног успеха наше женске одбојкашке репрезентације, обе селекције Србије су већ на новим задацима. Златне девојке су утпутовале на Светски куп у Јапан, у тиму је њих девет које су одбраниле титулу првака Старог континента. Одбојкаши стартују сутра на Првенству Европе, и то утакмицом у Бриселу, од 15 часова, са селекцијом Немачке. У нашој, групи Б, налазе се још Словачка, Шпанија, Белгија и Аустрија. Председник одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић констатује да је овај спорт донео много радости нашоим навијачима, али и да се у њега последњих година све више улаже, па и резултати не изостају. У плану је и изградња специјализоване одбојкашке дворане на Тошином бунару, после чега ће бити још лакше да се припреме свих селекција, од најмлађих до сениорских, обављају на прави начин. 

Атлетски савез Србије најављује нови пројекат под називом Брзином до звезда. На Светском купу у Острави, параолимпијци Србије освојили су осам медаља, ненадмашна Борислава Перић- Ранковић поново је освоила два златна одличја. Млада тенисерка Нина Стојановић начинила је нови подвиг на тениском турниру у Нанчангу- пошто је у првом колу турнира савладала фаворизовану Кинескињу Јафан Ванг са 2:0, данас је у чудесном стилу `демолирала` Саманту Стосур, бившу освајачицом US Opena, са 2:0 (6:4, 6:3), после једног часа и 27 минута игре. 

Бележимо и бројне друге актуелности из домаћег и међународног спорта. Слушајте данас на програму Радио Београда 1 оно о чему ћете сутра моћи да читате у новинама.

 

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво