Таласање - Шетња

Доношење Закона о агенцијском запошљавању радника једна је од наших међународних обавеза. Због неслагања социјалних партнера рађено је неколико верзија тог прописа и он ће се ове јесени коначно наћи у Парламенту. Послодавци су углавном задовољни, а синдикати упозоравају на могуће злоупотребе и мањак гаранција за сигурност радника. Шта каже законодавац? У првом делу магазина Шетња саговорник нам је државна секретарка у Министарству за рад, Бојана Станић.

Колико ће нови састав Европске комисије и смена америчког саветника за националну безбедност утицати на дешавања у региону- тема је рубрике Поглед у свет.

У другом сату покушаћемо да откријемо зашто игре попут шаха и бриџа немају статус који би, по степену интелектуалног ангажмана, требало да им припада. Истраживања су доказала да шах , на пример, развија моћ логичког размишљања и интуицију, а бриџ толерантност и креативност. У пракси, обе дисциплине су негде између забаве и спорта. О овој теми разговараћемо са Божидаром Катићем, председником Бриџ клуба „Партизан" и шаховским судијом, Зораном Сибиновићем.

У пакет ове приче могла би се сврстати и енигматика. Зоран Радисављевић је енигмата светског ранга, победник многих међународних такмичења и аутор небројених укрштеница, анаграма, загонетки .....Проноси име наше земље широм планете, а оно чиме се бави у категорији је хобија. У разговору са њим покушаћемо да откријемо има ли у томе нешто више од игре.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво