Време спорта и разоноде

Фудбалска грозница тресе Београд и Србију, јер вечерас од 20,45 репрезентација Србије дочекује Португалију, актуелног шампиона Европе , у четвртом мечу квалификација за првенство Европе 2020. Дуел на Стадиону „Рајко Митић“ могао би да буде одлучујући за пласман наших „орлова“ јер после пораза у Украјини, победа у мечу са Португалијом немеће се као императив, и само нова три бода задржавају шансе за пласман. О овој утакмици говорће актуелни репрезентативци, али и наш гост у студију - Дарко Тешовић бивши фудбалер Партизана, репрезентативац и до недавно тренер шабачке Мачве.

Кошаркашка репрезентација Србије сигурним кораком газе кроз Светски шампионат у Кини. После победе над Порториком очекује их да сада најозбиљнији меч са Шпанијом. Из Кине нам се јавља наш извештач Слободан Малетић.

Одбојкашице Србије играју у полуфиналу Еврпског првенства у Турској против Италије. Меч почиње у 16 часова, па ће мо пратити кретање резултата, у овом веома важном мечу за наше девојке. Победник иде у финале, а поражени ће у борбу за бронзану медаљу.

Јуниорска репрезентација Србије у Кик боксу освојила је чак 15 медаља, од чега 8 златних, на недавно одржаном првенству Европе . Поводом овог значајног успеха, наши гости биће председник савеза Срђан Бугарчић и ПР менаџер Маријана Пелевић.

Београђани жељни добре рекреације, моћи ће овог викенда да се прикључе изузетној манифестацији под називом „Органик лајв фест" . Манифестација обухвата бројне спортске и рекереативне активности на више локација у граду, а организована је за све узрасте. Више информација можете пронаћи на друштвеним мрежама, као и код суорганизатора Соколског савеза Србије и удружења „Спорт за све" . Акцији се придружило и Удружење „Живимо здравије" чији је оснивач Братислав Бата Ђорђевић, прослављени кошаркашки тренер, који ће нам говорити о идејама читаве акције .

Протеклог викенда завршен је 54-ти фестивал глумачких остварења у Нишу. Тим поводом гост у нашем студију биће млади глумац Бојан Перић.

У Тршићу се од 09. до 15. септембра одржава традиционални Вуков Сабор, велика и значајна манифестација културе, народног стваралаштва и туризма. О овом изузетном догађају говориће Снежана Нешковић Симић директорка Центра за културу „Вук Караџић" из Лознице.

Шабачки чивијаши ће 12. до 14. септембра опет бити у пуном напону - да насмеју, развеселе, дочекају, угосте и испрате уз салве смеха, добре музике и гарантовано доброг провода.

За више од пола века постојања Чивијада је израсла у карневалску манифестацију, која осим хумора и сатире, нуди и прегршт догађаја из области културе, забаве и кулинарства. О свему томе чућете нешто више од директора Туристичке организације Шапца Срђана Митрашиновића.

Шумадијско село Мрчајевци и ове године угостиће бројне љубитеље чувеног српског специјалитета званог „свадбарски купус". Традиционална купусијада одржаће се од 13. до 15. септембра, а поред гурманског надметања, одржаће се и бројне смотре народног ставралаштва. Опширније о свему говориће идејни творац „Купусијаде" Милорад Јевђовић.

Наредног викенда у Неготину почиње традиционална музичка манифестација „Мокрањчеви дани" . Шта посетиоци могу очекивати од ове, широм света, познате музичке манифестације упознаће нас Александра Паладин.

Препоруке за недељни ручак и овог пута, даће вам „Витез кулинарства" Милијан Стојанић.

Eмисију припрема и води Слободан Игрутиновић.

Уредник емисије: Жељко Стефановић

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво