Недељом за село

Афричка куга свиња, која је пре месец дана потврђена на 4 фарме у 3 младеновачка села, за сада је под контролом, али опасност од ширења те заразне болести и даље постоји, јер инкубација траје 40 дана. Директорка Управе за ветерину Емина Милакара поново је позвала произвођаче свиња да пријаве сва угинућа и све побачаје крмача и да не пуштају никога у своје оборе, како се афричка куга не би проширила.

У Банату је почела жетва раних сорти соје, док се жетва сунцокрета приводи крају. Произвођачи су незадовољни откупном ценом те уљарице.

Протекле недеље били смо у смедеревском крају. Виноградари и винари, уочи почетка бербе, очекују добар квалитет грожђа, али не и род. Тврде да ће вино, због много сунца, ове године бити одлично. О томе су нам причали Миломир Илић из Водња и Зоран Гитарић из Доброг Дола.

Произвођачи јабука почели су бербу. У засадима који се наводњавају и приноси и квалитет су веома добри. Међутим, откупне цене првог рода првокласних јабука за извоз много су мање него прошле године. Зато ће сви који могу јабуке оставити у хладњаче и сачекати бољу цену.

 

Уредник и водитељ: Даворка Тешић.






Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво