Доживети стоту

Крајем септембра у Врњачкој Бањи ће бити одржана 12. Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба. На манифестацији ће учествовати више од хиљаду сениора из Србије и дијаспоре. Најмасовнији скуп пензионера у нашој земљи попримио је и међународни карактер јер окупља старије људе из неколико европских и прекоокеанских држава. О значају ове спортске, здравствене и културне манифестације за нашу емисију говори председница Геронтолошког друштва Србије и секретар Организационог одбора Олимпијаде трећег доба проф. др Драгана Динић.

Представићемо и најновију терапију  акутног срчаног удара која се од недавно примењује у Институту за кардио-васкуларне болести „Дедиње" у Београду. Новина у лечењу се односи на одстрањење ЦЕ-реактивног протеина који оштећује срце.

Пулмолог, др Татјана Радосављевић ће указати на опасност од престанка дисања током сна, познатијег као sleep apnea.

Реч је о озбиљном поремећају због којег су пацијенти  хронично уморни и  у 30 одсто случајева главни „кривци" за саобраћајне несреће.

У рубрици за културу Маја Милић ће представити Изложбу „Стари конак: заборављени београдски двор" аутора Дејана Вукелића, Јелене Пераћ и Владимира Томића. Поставка је од недавно  доступна посетиоцима у Музеју примењене уметности у Београду.  

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страница: Драгана Динић

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво