Новости дана

Полиција је ухапсила 35-годишњег Д. П. из Неготина осумњиченог да је 7. августа у Јабуковцу хицима из ватреног оружја убио четворо људи. Он се сумњичи и за недозвољену производњу, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштио је МУП. Претрагом шуме, полицијски службеници су на путу од Јабуковца ка Штубику пронашли аутоматски пиштољ "шкорпион" са пригушивачем и полуаутоматску малокалибарску пушку са пригушивачем, закопане у земљу, са којима је, како се сумња, извршено кривично дело. Претресом имања осумњиченог пронађене су још две малокалибарске пушке, једна полуаутоматска и једна гасна пушка, као и већа количина муниције. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он је, уз кривичну пријаву, приведен Вишем јавном тужилаштву у Неготину

Напад на Србе у Уздољу код Книна третира се као кривично дело "изазивање нереда", саопштено је из шибенске полиције. Починиоци још нису познати, а прети им од шест месеци до пет година затвора. Због напада на Србе у Ђеврскама поднето је пет прекршајних и једна кривична пријава. Ухапшена је особа која се доводи у везу с нападом на Србина повратника Добривоја Арсића, у Вишкову код Ријеке.

Уз подршку војних авиона, бразилски војници почели су да се распоређују по прашумама Амазоније у борби против пожара који погађају тај регион. Прву мисију извешће 700 војника око Порто Веља, главног града бразилске државе Рондоније, саопштило је министарство одбране. Још пет бразилских држава затражило је савезну помоћ. У гашењу пожара биће ангажовано око 44 хиљаде војника.

Концертом Биг Бенда РТС-а, под називом "Сав тај џез", на платоу испред павиљона "Цвијета Зузорић" на Калемегдану, вечерас почиње обележавање 95 година од почетка емитовања програма Радио Београда. Између осталих наступиће Бисера Велетанлић, Бети Ђорђевић и Зафир Хаџиманов. Пренос концера је на Првом програму Радио Београда и на интернет платформи РТС Планета од 20 часова и 30 минута.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Тина Амић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво