Новости дана

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић у Смедереву је обишла завршне радове на изградњи теретне пруге, као и на згради нове Железничке станице. Најавила је да ће теретна пруга, која ће повезати смедеревску луку и будућу индустријску зону Смедерево са железничким Коридором 10, бити потпуно завршена за седам дана.

Још један напад на Србе у Хрватској. У околини Ријеке претучен је српски повратник Добривоје Арсић. Правни саветник Српског народног вијећа Милан Ераковић рекао је за портал Индекс да су 70-годишњег Арсића, који је инвалид, напале непознате особе, од којих је једну препознао као станара суседне зграде. Физичком нападу претходило је вербално вређање на националној основи, а потом је Арсић позвао полицију два пута. Повод за инцидент је било паркирање испред стамбене зграде.

У Москви је заседао руски Савет за националну безбедност поводом недавног тестирања америчког конвенционалног крстарећег пројектила у Калифорнији. Седници је председавао председник Русије Владимир Путин. Он је наредио војсци да припреми мере као одговор на америчко тестирање. Истакао је да Русија не жели да буде увучена у нову трку у наоружању.

На данашњи дан 1958. године, Телевизија Београд почела је да емитује експериментални програм из студија на Београдском сајму. Шездесет прва годишњица телевизије биће обележена откривањем споменика првом водитељу Дневника, Мићи Орловићу, испред зграде РТС-а у Таковској 10. РТС добија и нови, обједињени деск Информативног програма, који ће радити по концепцији највећих европских телевизија.

Одбојкашице Србије почињу одбрану титуле шампиона Европе. Први меч у Анкари играће са Финском у 16 часова. Кошаркаши Србије играће у Кини са Италијом припремни меч пред Светско првенство. Утакмица почиње у 13 часова и 30 минута. Оба меча преноси Први програм наше телевизије.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић.

Уредник вести: Ненад Селаковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво