Новости дана

Могуће је да Приштина у децембру, под снажним притиском Сједињених Америчких Држава укине таксу на српске производе, изјавио је за РТС председник Александар Вучић. Трећег дана боравка у Њујорку, разговарао је са замеником помоћника америчког државног секретара Метјуом Палмером и извршним потпредседником Атлантског савета Дејмоном Вилсоном и нагласио да ако успемо за педаљ да померимо став Америке, направили смо мало чудо.

У Приштини је распуштен шести сазив косовског парламента са 89 гласова за, једним уздржаним и два против. У сали је било присутно 106 посланика. Одлука о распуштању парламента донета је након што је Рамуш Харадинај поднео оставку на премијерску функцију, ради саслушања у Специјалном суду у Хагу.

Хрватска полиција привела је неколико особа које се доводе у везу са нападом на госте кафића у месту Удзоље код Книна, који су пратили утакмицу "Црвене звезде". Петоро је због повреда завршило у болници, међу повређенима је и једно дете. Сличан напад догодио се и у месту Ђеврске код Кистања у којем, срећом, нико није повређен.

Британски премијер Борис Џонсон разговараће у Паризу са француским
председником Емануелом Макроном о Брегзиту. Џонсон је претходно боравио у Немачкој где је разговарао са немачком канцеларком Ангелом Меркел. У заједничкој изјави саопштили су како се надају да ће се ипак пронаћи решење за споразумни излазак Велике Британије из Европске уније.

Фудбалери Партизана у 21 час дочекују норвешки Молде у оквиру последњег кола квалификација за Лигу Европе. Пренос меча је на нашем
програму.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи