Новости дана

Председник Александар Вучић састаће се по подне у Њујорку са америчким државним секретаром Мајком Помпеом. Стејт департмент саопштио је да ће државни секретар угостити Вучића на радном ручку, у 18 часова и 30 минута по нашем времену. "Вечерње новости" пишу да би састанак могао да наговести почетак заокрета у политици Америке према Београду, и да је сигнал да Вашингтон преузима иницијативу у решавању косовског чвора, што би веома брзо могло да резултира повлачењем таксе и одмрзавањем дијалога.

Министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић оценила је сусрет Вучића и Помпеа као одличну прилику да српски председник изнесе ставове наше земље о бројним темама, али и чује мишљења Трампове администрације, посебно о региону и дијалогу Београда и Приштине, будући да се бројним питањима предуго бавила администрација која деценијама на исти начин посматра регион и улогу Србије.

Српски члан Председништва Босне и Херцеговине, Милорад Додик, изјавио је да неће гласати за Годишњи национални план и истакао да је НАТО за Србе неприхватљив.

Тројица чланова Председништва Жељко Комшић, Шафик Џаферовић и Додик одлучили су да откажу за данас заказане две седнице на којима је требало да се одлучује о Годишњем националном плану, који је корак ка интеграцији БиХ у НАТО, те о избору мандатара за састав новог Савета министара.

Француски председник Емануел Макрон поручио је, после састанка са руским председником Владимиром Путином у тврђави Брегансон на Азурној обали, како је уверен да је будућност Русије везана за Европу, и да верује у Европу која се простире "од Лисабона до Владивостока". Путин и Макрон разговарали су три сата иза затворених врата о најзначајнијим међународним темама - ситуацији у Сирији, Либији, иранском нуклеарном споразуму и изгледима за одржавање још једног самита у "нормандијском формату".

Просветаре до краја године очекује повећање плате, а у новој школској години и ђаке и наставнике бројне новине рекао је министар просвете Младен Шарчевић у Севојну где је почела градња школске фискултурне сале са више од хиљаду квадрата вредне 50 милиона динара - планирано је да буде завршена за 270 дана. Министар просвете обишао је и градилиште будућег седишта високог школства у Ужицу где ће бити факултети али и старт-ап центар за младе информатичаре. Истакао је да неће више бити померања рокова за студенте који су почели школовање пре увођења Болоњске декларације.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Тина Амић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво