95 година Радио Београда - Из века у век

Пренос концерта "Сав тај џез"

Први концерт којим најстарији електронски медиј на Балкану иде у сусрет обележавању  95 година од почетка емитовања програма, одржаће Биг Бенд РТС на платоу испред Уметничког павиљона „Цвијета Зузорић” на Калемегдану,  уз директан пренос на таласима Радио Београда 1 и на интернет платформи РТС Планета.

Као специјални гости наступиће реномирани уметници: Бисера Велетанлић, Биља Крстић, Нада Павловић, Бети Ђорђевић, Жарко Данчуо, Зафир Хаџиманов, Васил Хаџиманов и Душан Безуха. У њиховој интерпретацији ће бити изведени неки од најпопуларнијих домаћих шлагера: Златни дан, Девојко мала, Почнимо љубав испочетка, Чамац на Тиси и други.

Биг Бенд РТС ће овом приликом одсвирати и познате композиције, које су током 95 година дуге историје биле емитоване на програмима Радио Београда - од свинга и би-бапа, преко познатих џез стандарда, до филмских тема и етно џеза.

Наредни концерт којим наша кућа иде у сусрет обележавању јубилеја носи назив "Класику, молим", а одржаће га Симфонијски оркестар и Мешовити хор РТС-а под диригентском управом Бојана Суђића, у суботу 7. септембра на платоу испред Жупаније у Сомбору.

У четвртак 12. септембра, у сарадњи са Забавним програмом наше Телевизије, 95 година Радио Београда биће обележено и гостовањем РТС Каравана „Најлепше народне песме" у Косовској Митровици.

„Програми концерата конципирани су тако да нас подсете како је музика једно од основних изражајних средстава радија по којем се програм наше куће свих ових деценија посебно издвајао. Емитовање музике на програму почело је истог дана када је покренут Радио Београд и зато смо одлучили да јубилеј обележимо оном музиком која је препознатљива на нашим програмима" (Александра Паладин, уредница у Музичкој редакцији Радио Београда 1) 

Одговорна за пројекат: Николета Дојчиновић

Водитељи програма: Александра Паладин и Ранко Стојиловић

Продуцент: Војислав Кајганић

Шеф техничке реализације концерта: Здравко Маљковић

Уредница и водитељка преноса: Ана Ћирица

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво