Новости дана

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић изјавила је за РТС да ће нова деоница ауто-пута на Коридору 11, која ће сутра бити отворена,заменити најопаснији део на Ибарској магистрали и допринети већој безбедности у саобраћају. Она је нагласила да ће нови ауто-пут омогућити улагање инвеститора и развој туризма. Аутопутем "Милош Велики", од Обреновца до Чачка, стизаће се за мање од сат времена. Очекује се да ће у сезони тим путем пролазити и до 11 хиљада возила, а наплата путарине биће око 25 милиона евра годишње.

Поводом постављања заставе такозваног Косова на средњовековној српској тврђави код Новог Брда, председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун каже да косовски Албанци систематски раде на затирању доказа о постојању и живљењу српског народа на Космету. Подсетио је да су Албанци до сада уништили више од 150 објеката Српске православне цркве и имају сталну жељу да покажу како их није градила српска средњевековна властела, већ Албанци.

Више јавно тужилаштво у Врању наложило је обдукцију тела двогодишње девојчице која је преминула у Здравственом центру у Сурдулици, пошто јој је у четвртак увече позлило на Власинском језеру. Родитељи су позвали Хитну помоћ у Црној Трави где им је речено да не могу да изађу на терен, јер имају само једног дежурног лекара у ноћној смени, а да санитетско возило нема боцу са кисеоником. Министар здравља Златибор Лончар рекао је да ће тај случај бити испитан до краја.

Новак Ђоковић играће у полуфиналу тениског Мастерс турнира у Синсинатију против Руса Данила Медведева. Меч почиње око поноћи.  У другом полуфиналу састаће се Француз Ришар Гаске и Белгијанац Давид Гофен.

Кошаркаши Србије играће са Италијом другу утакмицу Акрополис купа у Атини. Меч почиње у 17 часова.  Кошаркашки савез Србије потврдио је да Драган Милосављевић због повреде колена на јучерашњем мечу са Турском, неће моћи да наступи на предстојећем Светском првенству у Кини.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић.

Уредник вести: Ненад Селаковић.  

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво