Новости дана

Саопштење Квинте у којем се Приштина позива да укине таксе, а Београд да престане да тражи повлачење признања Косова, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић не види као изненађујуће. Србија ће спољну и унутрашњу политику водити искључиво у свом интересу, поручио је Ђурић.

Он је оценио да би било изненађење да је Квинта, девет месеци након увођења такса, рекла Приштини да ће употребити механизме Цефта и Споразума о стабилизацији и придруживању како би извршила притисак. Додао је да саопштење земаља Квинте којим позивају на наставак дијалога са Приштином представља покушај вештачког изједначавања, на шта Србија неће пристати. Ђурић је истакао да је јасно да је циљ тог будућег дијалога признање Косова на целој територији.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да МУП наставља активности које треба да спрече такозвано Косово да постане део Интерпола. Навео је, како се у сарадњи са другим државним органима, још од претходне седнице Генералне скупштине Интерпола у Дубаију, води кампања и разговара и са представницима земаља које су тада гласале за пријем такозваног Косова, али и са државама које су биле уздржане или против. Стефановић је истакао да се указује да би могло да дође до нарушавања полицијског интегритета Интерпола. Навео је како поред политизације Интерпола, постоји и велика забринутост због јачања криминала на територији Косова и Метохије и могуће доступности базе података Интерпола криминалцима и људима у чије руке, попут терориста, ти подаци никада не би смели да доспеју.

Авион „Ербас А321" компаније „Урал ерлајнс" на линији Москва - Симферопољ, принудно је слетео на аеродром Жуковски у предграђу Москве, након што му се приликом полетања запалио мотор. Како преноси Спутњик, непосредно након узлетања, авион је улетео у јато галебова, што је изазвало пожар на мотору. Пилот је успео да спусти летелицу без стајног трапа, али није могао да слети на писту, већ је завршио у кукурузишту. Министарство здравља саопштило је да су хоспитализована 23 путника, међу којима и трудница и деветоро деце. У авиону су се налазиле 234 особе, укључујући седам чланова посаде.

Београдски фестивал пива, популарни "Бир фест", због најављеног невремена, уместо синоћ - почиње вечерас. Програм који је био предвиђен за јуче померен је за последњи дан фестивала, понедељак 19-ти август. Током "Бир феста" биће организовано 120 бесплатних концерата на четири бине. Током трајања фестивала ће доћи до промена у раду линија јавног градског превоза.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић
Уредник вести: Марица Сердар



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво