Романо Тхем

У данашњем издању емисије представљамо најпознатијег ромског писца из Француске, Матео Максимофа. Књижевну каријеру започео је 1938. године а његових девет романа и збирка кратких прича чине га најделотворнијим ромским писцем прозе у Француској.

Када су се на југу Француске, из градова Арлеа и Монпељеа, ујединиле две породице - Рејес и Балиардо - настала је група Џипси Кингс. Ова музичка група убрзо је завладала светском музичком сценом изводећи фламенко, салсу и поп музику на андалузијском дијалекту. Иако су сви чланови групе рођени у Француској, разлог због кога певају на шпанском језику је њихово шпанско ромско порекло. У другом делу емисије представљамо рад ове познате групе.


Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша.


број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]