Новости дана

Врховни суд Северне Македоније одлучио је да Србији не изручи припадника такозване Ослободилачке војске Косова Томора Морину - објавио је Танјуг. Морина је приведен 24-ог јула по Интерполовој потерници Србије и спроведен у екстрадицијски притвор у Скопљу. Он је у Србији оптужен за ратне злочине на Косову и Метохији током 1998. и 1099. године.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да држава има план да за предузећа која су годинама била на терету буџета пронадје стратешке пратнере, као што је то урадила у случајевима РТБ-а Бор, Железаре Смедерево или ПКБ-а. Нагласила је да држава има план и за "Ресавицу", чија би четири рудника- по препоруци ММФ-а требало затворити. Премијерка је у интервјуу Танјугу истакла да се ниједан рудник неће затворити све док се за 3 и по хиљаде радника "Ресавице" не обезбеди алтернативно запослење. Додала је да су у овом тренутку у Србији већ покренути велики пројекти који захтевају озбиљно финансирање делом и из буџета за 2020-ту годину. Издвојила је сектор инфраструктуре и навела да почиње изградња Моравског коридора, као и трећа и последња деоница изградње брзе пруге од Новог Сада до Келебије. Најавила је инвестиције у здравству вредне милијарду евра.

У Грчкој више хиљада ватрогасаца гаси шумске пожаре. Највећи је на острву Евији, северно од Атине, који је и даље ван контроле. Регионални гувернер је рекао да су пожари на острву веома компликовани за гашење, али да животи људи нису угрожени. 500 становника је евакуисано. За само 24 сата букнуло је чак 56 пожара широм Грчке. Из Хрватске и Италије послати су канадери како би помогли у гашње ватре. Нико од српских туриста није угрожен и није се јављао за помоћ - потврђено је из Конзуларних одељења у Солуну и Атини.

Реком Моравицом у Ивањици плута велика масна мрља од мазута. Излила се одређена количина мазута из резервоара за грејање у Специјалној болници за рехабилитацију. У Ивањици је проглашена ванредна ситуација. Током ноћи источене су преостале количине мазута ,а локалној самоуправи у помоћ су притекли из Сектора за ванредне ситуације и "Србијавода". На реци су постављене заштитне мреже чиме је спречено даље низводно отицање.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Тина Амић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво