Таласање - Шетња

Свака тринаеста особа на планети пише левом руком, а леворуки су се изборили и за свој дан – 13. август. Научници немају јединствен одговор на питање шта је разлог леворукости и слажу се једино у чињеници да је ова особина урођена. У Психолошкој радионици средом наша гошћа је Милена Опарница, школски психолог.

На Војномедицинској академији у плану је отварање Центра за традиционалну кинеску медицину, а опремање, рад Центра и едукацију лекара помоћи ће колеге из Кине. Нови Центар биће део Клинике за физикалну медицину о чему ће говорити наша гошча, др Зорица Брдарески.

Дмитрија Глуховског свет је упознао када је 2002. године на својој веб страници почео да објављује поглавља будућег романа „Метро 2033." Издавачка кућа „Дерета" објавила је сва три наставка овог романа, продатог у милионским тиражима широм света, а доступног и за бесплатно читање на интернету. На српском је недавно објављен и први реалистички роман овог аутора „Текст". О феномену Глуховски прићу је припремила Светлана Младеновић.

Поводом обележавања 95 година Радио Београда подсећамо на емисије које сте волели и које и данас слушате. Биће речи о Спортском журналу, емисији о актуелним спортским збивањима, али и о спортском програму Радио Београда. Гост је уредник спортске редакције, Владе Радичевић.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво