Спортски журнал

Фудбалери Црвене звезде гостују екипи Копенхагена у реванш утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона. После ремија у Београду резултатом 1:1, фудбалери Црвене звезде жељни су доказивања и уласка у плеј оф елитног клупског такмичења Старог континента. Изостанак Бена и Павкова биће велики недостатак Звезде у реваншу, поготово у завршници напада. Ипак, Звезда је доказала у првом сусрету да нема чега да се плаши и да може да се носи са клубом који је 13 пута био шампион Данске у последње три деценије и који је 12 пута играо у групној фази европских такничења у последњих 13 година. Утакмица се игра од 20 часова, уз пренос на Првом телевизијском каналу РТС-а, стрим је на платформи РТС Планета ,а кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Први тенисер света Новак Ђоковић одбрану титуле на Мастерсу у Синсинатију креће мечом против Сема Кверија у 2. колу. Американац је дуел са српским асом изборио победом над Пјер-Игом Ербером ,после два тај-брејка, док је Ђоковић био слободан као први носилац.  Биће то њихов једанаести међусобни сусрет, Ђоковић има велику предност- 8:2, с тим да Квери славио у последњем пре три године у 3. колу Вимблдона. Победник тог дуела иде на бољег између Пабла Карења Бусте (Шпанија) и Џона Изнера (САД). Меч Ђоковића и Кверија вечерас неће почети пре 21 сат по средњеевропском времену. Данас ће на терен изаћи и Ласло Ђере који после 18.30 часова на терену број осам игра против Аргентинца Дијега Шварцмана.

Кошаркаши Србије победили су Литванију 95:91 и у другом међусобном дуелу у три дана, овог пута у Каунасу. Упркос осцилацијама, наш државни тим је надиграо једног од кандидата за медаљу на Мундобаскету. Милутинов и Лучић били су на поштеди, док се нестрпљиво ишчекују резултати прегледа и опоравка Милоша Теодосића код чувеног доктора Ђанија Нанија. Било како било, наша репрезентација у четвртак креће пут Атине, на  "Акрополис куп", на коме ће одмерити снаге са Италијом, Турском и домаћином Грчком. Форма Богдана Богдановића и његових саиграча охрабрује, упркос невољама које су снашле нашу екипу, тако да је селектор Александар Ђорђевић истакао да је то било сјајно вече, да је био јак ривал, нашима замера само слабије скокове у одбрани, под својим кошем. Ништа због чега би требало бринути, уверавају кошаркашки стручњаци у изјавама за наш програм.

Чудо невиђено догодило се прошлог викенда на такмичењу трече европске лиге у атлетици у Скопљу - наши млади лавови и лавице напросто су бриљирали и за коначан тријумф на турниру у главном граду Северне Македоније било им је потребно само учешће у штафети на 4x400 метара. А онда-шок и, како рече Слободан Бранковић, директор нашег државног тима, нешто што није доживео никада за четири деценије бављења атлетиком. Због наводног одгуркивања ривала из Молдавије, дисквалификовао је нађу последњу измену Бошка Кијановића. самим тим и српску штафету, ми остали без иједног јединог бода,а у виши ранг, ни крив ни дужан отишао-Исланд. Бошко Кијановић, освајач бројних титула и власник рекорда у категорији старијих јуниора, први пут је трчао за наш најбољи тим, тим пре му је тешко пало ово што се догодило и због чега је делегација Србија одлучила да не присуствује завршној церемонији и проглашењу победника. За ову емисију износи утиске, део своје туге, али и чврст став и уверење да ће се за ову генерацију српских атлетичара чути широм Европе и света и да ће она тек исписивати златне странице наше атлетике.

Све интересантно што се током дана буде дешавало у домаћем и међународном спорту, `регистроваћемо` у овој емисији. Слушајте у данашњем `Спортском журналу` оно о чему ћете сутра читати на ступцима штампе.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво