Новости дана

На подручју целе Србије на снази је наранџасти метеоаларм због веома високе температуре. Данас је један од најтоплијих дана овог лета. Смерницама Министарства за рад предвиђено је да запослени на градилиштима имају право да праве чешће паузе током рада.

Министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, обишла је радове на реконструкцији државног пута на деоници Смедеревска Паланака- Велика Плана. Истакла  је да је за радове у Подунавском округу издвојено више од 3 милијарди евра. Михајловићева је навела и да су новим Националним инвестиционим планом предвиђена значајна средства за саобраћајну инфраструктуру.

Почела је појачана контрола брзине кретања возила. Саобраћајна полиција до 18. августа, у оквиру међународне акције, мериће брзину возила ручним радарима, радарима у системима видео-надзора и уређајима за мерење брзине у такозваним "пресретачима". На ауто-путевима мериће се и просечна брзина кретања возила. Радиће се и алко-тестови.

Талибани су саопштили да су у Катару завршили последњу рунду преговора са Сједињеним Америчким Државама о повлачењу америчких војника из Авганистана и да предстоје консултације обе стране са својим руководствима о наредним потезима. Ако буде споразума, очекује се да ће имати гаранције талибана да Авганистан неће постати база за друге екстремисте.

Обележава се Међународни дан младих. Према годишњем извештају Кровне
организације младих Србије, њих и даље највише муче незапосленост и стамбено питање. Изнад просечне плате зарађује 10 одсто, свој стан има 6 одсто, а исељење из Србије планира 67 одсто младих. Забрињава и податак да се повећава број младих који су претрпели насиље, али и оних који га оправдавају.

Кошаркаши Србије играће у Каунасу пријатељски меч са Литванијом у оквиру припрема за Светско првенство у Кини. Утакмица почиње у 19 часова. 

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]