Новости дана

Председник Александар Вучић представио је структуру инвестиционог плана за наредни период, за који ће, каже, бити издвојено 10, а можда чак и 12 милијарди евра, које ће бити уложене у комуналну, саобраћајну, енергетску, дигиталну инфраструктуру, као и за подстицање наталитета, изградњу станова за младе, али и туризам.

"Решили смо да потпуно променимо лице Србије, захваљујући реформи јавних финансија и свим мерама од 2014. године", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Истакао је да је од кључног значаја изградња канализационе мреже са пречистачима отпадних вода у целој Србији.

Председник Вучић говорио је и о инцидентима на синоћњем протесту „1 од 5 милиона". Изјавио је да припадници протеста "1 од 5 милиона", који су испред зграде Председништва насилно срушили заштитну ограду, и сами знају да су кршили закон и додао да ће од обезбеђења тражити да убудуће склоне ограде док од учесника протеста очекује само да не упадају у зграду на Андрићевом венцу. Председник је рекао да нису тачни наводи појединаца да је синоћ реаговало приватно обезбеђење.

У месту Мајдан код Горњег Милановца рано јутрос је једна особа погинула, а троје је повређено у саобраћајној несрећи у којој су учествовала три возила. Несрећа и код Зајечара. Погинуо је 84- годишњи мушкарац, а његова супруга је задобила повреде опасне по живот. Према првим информацијама, возач"опел асконе", прешао је на супротну страну пута и директно се сударио с камионом.

Верници исламске вероисповести данас прослављају Курбан Бајрам. Више од 2 милиона муслимана окупило се на годишњем хаџилуку у Саудијској Арабији. Хаџилук се сматра једним од пет стубова ислама и обавезан је за све муслимане који су способни да крену у ходочашће. Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић позвао је вернике да не дозволе себи да Бајрам дочекају у свађи са породицом, пријатељем или комшијом.

Централна бајрамска свечаност коју организује Исламска заједница у Србији одржана је јутрос у Хаџи Меховој џамији у Новом Пазару. Бајрам намаз је предводио председник Месихата Исламске заједнице у Србији, муфтија Мевлуд Дудић. Свим верницима исламске вероисповести Курбан бајрам су честитали председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић, и министри у Влади.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво