Новости дана

На путевима у Србији и овог викенда је појачан саобраћај због смене туриста и сабора у Гучи. На граничним прелазима су километарске колоне. Возачи на Хоргошу чекају око пет сати да изађу из Србије и уђу у Мађарску. Оне који седају за волан сви опомињу да пажљиво возе. Полиција наводи да је само у протеклих девет дана на српским путевима страдало 20 особа.

У селу Јабуковац код Неготина, где је почињено четвороструко убиство, налазе се специјалци из Београда који раде на расветљавању тог злочина. Полиција трага за тројицом људи за које се сумња да би могли бити повезани са убиствима. Како сазнајемо, четири жртве масакра у селу Јабуковац убијена су хицима из ватреног оружја.

Најмање 57 људи је погинуло а 65 повређено када је експлодирала цистерна с нафтом у Танзанији. Међу повређенима, који су задобили тешке опекотине, има оних који су покушавали да извуку гориво из цистерне после удеса. Инциденти у којима људи настрадају у експлозијама док краду гориво из оштећених цистерни нису ретка појава у источној Африци.

Верници Исламске вероисповести сутра прослављају Курбан Бајрам. Један од пет стубова ислама је хаџилук. У Меки у Саудијској Арабији, на годишњем хаџилуку је више од два милиона муслимана.

Поводом великог празника, бајрамске посланице су упутили реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић и муфтија Мевлуд Дудић, председник Мешихата исламске заједнице у Србији.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]