Спортски журнал

Фудбалери Партизана састају се са турском Малатијом у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу Европе. Дуел на стадиону у Хумској почиње у 21.00 уз пренос на Првом телевизијском каналу РТС-а и Радио Београду 1, стрим је на РТС Планети, а на нашем порталу можете пратити ток утакмице и кретање резултата. На конфернцији за медије шеф стручног штаба Саво Милошевић истакао је да ће овај сусрет бити прави тест за његов тим и да је за црно-беле најважнији у првом делу сезоне. Као једини проблем пред меч са турским тимом, Милошевић је навео повреду Немање Р. Милетића, али је добра вест да је искуни десни бек јуче одрадио тренинг. Дефанзивац Партизана Бојан Остојић рекао је да је циљ да црно-бели на овој утакмици сачувају свој гол и да у тиму влада добра атмосфера.

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је у Зрењанину селекцију Финске са 95:75, у другом припремном мечу пред Светско првенство. Селектор Ђорђевић је решио да одмара поједине играче - Немању Бјелицу, Богдана Богдановића, Василија Мицића...Никола Милутинов је доминирао у нападу у првом полувремену - неколико ефектних закуцавања, а био је одличан и под својим кошем. Посебно радује сарадња Милутинова и Милоша Теодосића, за коју су Финци тешко налазили одговор. Наредни и последњи припремни меч у Србији, "орлови" играју у суботу против Литваније у "Штарк Арени". Након тога ће момци Александра Ђорђевића гостовати у Каунасу, а потом ће играти на Акрополис купу, који се одржава од 16. до 18. августа. Тамо ће ривали бити Грчка, Италија и Турска. Експедиција Србије 20. августа путује у Кину, где ће последње три провере имати у Шењангу, где ће им ривали бити Италија, Нови Зеланд и Француска. Светско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра.  Александар Ђорђевић, иначе, одлучио је да припреме за Светски шампионат у Кини настави 14 играча и у завршној фази у тиму неће бити Дејан Тодоровић, Алекса Аврамовић и Никола Јовановић, одлуку о коначном списку од 12 играча донеће непосредно уочи старта Мундобаскета.

Одбојкаши Србије од 9. до 11. августа играће у Барију квалификациони турнир за Олимпијске игре. Да би се пласирали у Токио потребне су им три победе - против Аустралије, Камеруна и домаћина Италије. Радио телевизија Србије преносиће све три утакмице на Првом ТВ програму. Селектор Никола Грбић повео је на југ Апенинског полуострва 15 играча, међу којима је и Марко Подрашчанин који се недавно опоравио од операције ахилове тетиве. Аустралија је први ривал Србије у петак од 18 часова. Последњи пут играли смо са њима у Лиги нација пре два месеца у Отави и било је 3:2 за нашу селекцију. Победили смо Аустралију и на Светском првенству 2018. са 3:1 у сетовима. Обе утакмице показале су да је противник озбиљан и да се никако не сме потценити. У групи су још Камерун и домаћин Италија, нађ најјачи ривал на овом турниру. Упоредо са турниром у Барију (група Ц) игра се још 5 интерконтиненталних квалификационих турнира. Само победници ће добити визу за Токио. Остале репрезентације имаће другу прилику да се пласирању на Олимпијске игре у јануару 2020. на континтелним квалификацијама. 

Испратићемо, током емисије, и друге актуелности из домаћег и међународног спорта које стигну на нашу адресу. Слушајте овог поподнева оно о чему ћете сутра читати на новинским ступцима.


Уредник и водитељ је Жељко Стефановић

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво