Таласање - Шетња

"Антологија српске популарне песме" - Удружење композитора Србије је приредивши тротомно издање под овим насловом коначно спасло од могућег заборава све оне песме које смо од "Времена шлагера", преко "Времена фестивала", па све до "Времена попа и рока", волели, слушали и свирали. Уредник издања, наш прослављени композитор и колега, Раде Радивојевић, говори нам о свему што је припрему и реализацију "Антологије" пратило, од прве мисли до књига у рукама.

- "(О)култура" - И у свом новом роману "Циганска страст", Владимир Ђурић, свима нама много познатији под псеудонимом Ђура Морнар, неумољиво сецира вишеслојну културну и обичајну праксу која се кроз векове одржала до данашњих дана и чини неизоставни део свих наших дневних "ритуала". Колико је све то сујеверје, а колико уплив у непознато? О нашој стварности и преплитању окултног и поп културе, у првом делу другог полувремена "Таласања".

- "Насиље у Дарквуду" - Када је тадашња "Златна серија" објавила прву пустоловину Загора, Духа са секиром, баш под, неки ће рећи баксузним бројем 13, и овим насловом, нико ни сањао није да ће баш то издање прерасти у "Свети Грал" домаће стрипофилске сцене. Данас, много година касније, сведоци смо несвакидашњег реиздања, "Насиља у Дарквуду" са 13 различитих насловних страна, а све у славу овог фамозног дела Галијена Ферија. О мистерији "Загора 13", говориће нам Душан Младеновић, уредник "Веселог четвртка".

Аутор и водитељ: Аца Селтик

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво