Спортски журнал

Фудбалери Црвене звезде играју против данског Копенхагена први меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Сусрет се игра на стадиону "Рајко Митић" од 20.45. Црвено-бели су пред новим изазовом, дуел са Копенхагеном може да донесе много. Уколико буду бољи од ривала у двомечу обезбедили би јесен у Европи. У последњем колу квалификација за елитно такмичење играли би против швајцарског Јанг бојса. Пренос је на нашем Првом телевизијском каналу, Првом програму Радио Београда , стрим је на РТС Планети, а ток меча пратите на нашем порталу.РТС ће, потврђено је, прености и реванш сусрет из главног града Данске.

Двадесет трећег јуна пливач Вук Челић, члан Војводине, освојио је олимпијску норму сјајним резултатом у Риму на трци на 800 метара, оборовши сопствени рекорд у овој стази. Прошлог викенда одржано је и првенство Србије у овом лепом и здравом спорту, Челић је постао двоструки шампион државе, у дисциплинама које су његова специјалност, на 800 и 1500 метара. Више него јаки разлози за лаки поподневни разговор с овим успешним спортистом, који се - по завршетку напорне и успешне сезоне - одмара у родном граду, у `српској Атини`.

На Копаонику је одржан десети летњи тренинг камп, на коме су учествовали војни спортисти из Министарства одбране и Војске Србије, и то у атлетици, војном пентатлону, оријентирингу, борењу- џудо, триатлону, стрељаштву и падобранству. Циљ овог окупљања припадника Војске Републике Србије су припреме репрезентације за учешће на седмим Светским војним играма у Кини, у граду Вухану одржавају се од 18. до 27. октобра. Поручник Горан Чегар вредно је радио са својим колегама, у данађњој емисији чућемо његов рапорт са овог интересантног дешавања за програм Радио Београда 1.

Држава ће први пут у историји финансијски помоћи рад српских ватерполо клубова, договорено је на састанку председника Ватерполо савеза Виктора Јеленића и председника Србије Александра Вучића. Вучић је после састанка са председником ВСС, на основу вишедеценијских врхунских резултата ватерполо репрезентације и клубова, предложио, а Влада Србије прихватила да финансијски помогне рад српских клубова.

Српски тандем из Бенфике Љубомир Фејса - Андрија Живковић могао би Лисабон да замени за Истанбул и пређе у редове Фенербахчеа, где их већ чека земљак Александар Коларов, преносе португалски медији.

Српска кућа фудбала добиће поново директора млађих репрезентативних селекција, а у тој улози биће Саша Илић. Легендарни капитен Партизана пре непуна три месеца је завршио каријеру и, како није договорио функцију са челницима црно-белих, прихватиће позив са Теразија 35, сва је прилика. Саша Илић је прошао све репрезентативне селекције, био је и учесник СП 2006. у Немачкој и огромно играчко искуство требало би да му много помогне у новом послу.

Љубитељи спорта током ових пола сата моћи ће да слушају оно о чему ће сутра читати на новинским ступцима.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво