Спортски журнал

Мушка јуниорска кошаркашка репрезентација Србије тријумфом над Турском од 76:67 завршила је групну фазу на Европском првенству, које се одржава у грчком Волосу. У веома тешком и напетом мечу, изабраници селектора Слободана Клипе савладали су неугодног ривала и тако освојили прво место у групи "А". Српски јуниори (играчи рођени 2001. године и млађи) показали су велику жељу да се искупе за шокантан пораз од Велике Британије и одиграли "ратничку" утакмицу, у чијем су финишу показали чврстину и одлучност. Противник репрезентације Србије у мечу осмине финала, који је на програму у среду од 18 часова, биће селекција Литваније, која је заузела четврто место у групи "Б". 

Српски атлетичар, Асмир Колашинац, трећи је такмичар који ће представљати нашу земљу на Светском првенству које ће бити одржано у Дохи од 27.септембра до 06.октобра.  Асмир је на Митингу у Зеници бацио куглу 20.88м и тиме пребацио преко норме која је 20.70м.  „Задовољан сам и срећан што сам испунио норму за моје пето Првенство света. Тренинзи су ми ишли перфектно, али нисам успевао да то реализујем на такмичењу. Такмичио сам скоро сваки викенд како би успео да изведем идеалан хитац. Имао сам мали преступ на 21.41м, што много значи мом самопоуздању. Сада се враћам у базу и фокус ће ми бити искључиво на финалу СП у Дохи", рекао је, поред осталог Колашинац, у разговору за`Спортски журнал` Радио Београда 1.

Видно расположени, фудбалери актуелног првака наше земље отпутовали су у главни град Финске, где ће одиграти реванш сусрет другог кола квалификација за Лигу сампиона против екипе Хелсинкија.  Тренер Владан Милојевић повео је 21 играча, међу којима нема повређеног Бранка Јовичића, који се тешко повредио у првом дуелу у Београду и завршио је полусезону, као ни суспендованог Марка Гобељића. Реванш сусрет са Хелсинкијем игра се у среду са почетком у 18:00 часова, уз пренос на Првом телевизијском каналу РТС-а.

Из домаћег фудбала- екипа ТСЦ из Бачке Тополе Лидер је Линг Лонг Супер лиге Србије после два одиграна кола. После стартног тријумфа на Душановцу, над екипом Вождовца, на стадиону у Сенти, на коме привремено играју утакмице, фудбалери овог клуба декласирали су Младост из Лучана. Саговорник Спортског журнала је директор новајлије у нашој елитној дивизији, директор Саболч Палађи.

Кружном трком кроз Источно Сарајево, започела је 59. по реду међународна бициклистичка Трка кроз Србију. Друга етапа је у истом месту, али са Јахорине, потом ће се возити до Прибојас, где ће бити циљ друге етапе. Учешће је узело  више од 150 бициклиста из тридесетак земаља. Обележен је значајан датум,  80 година од оснивања, односно прве `Трке кроз Србију`, која је вожена 1939. године, а чији је покровитељ био Краљ Петар Други Карађорђевић, који је победнику Августу Просинеку уручио златни пехар. Први пут у историји, трка почиње - у другој држави.

Марко Паники поново је део тима Новака Ђоковића. Италијан се враћа на место кондиционог тренера, које је остало упражњено одласком Гебхарда Фил-Грича.  Новак је већ сарађивао са Паникијем, и то у периоду током 2017. и 2018. године. Најбољи играч планете није излазио на терен пошто је у финалу Вимблдона савладао Роџера Федерера. Очекује се да ће се Ђоковић вратити на Мастерсу у Синсинатију, који је на програму од 12. августа.

У `Спортском журналу` Радио Београда 1 данас слушајте оно о чему ћете сутра читати на ступцима штампе.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи